Kursene synker på Wall Street

Ny usikkerhet om utviklingen i den amerikanske økonomien skaper kursfall på Wall Street-børsen i New York. Investorene ser ennå ingen tydelige tegn til oppgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dow Jones-indeksen over viktige industriaksjer stengte tirsdag på 9,241,67, en nedgang på 1,03 prosent. Standard & Poor's 500 sank med 1,27 prosent til 994,33, mens den teknologidominerte Nasdaq-indeksen gikk tilbake med 1,13 prosent til 1.969,73.

- Amerikanske banker sliter fortsatt, og det hersker en viss usikkerhet om den nye kapitalen som må skaffes til veie. Inntil dette blir avklart, vil det bli vanskelig for markedet å klatre særlig høyere, sa analytikeren Kevin Kruszenski til nyhetsbyrået Reuters.

Også europeiske aksjekurser falt tirsdag, delvis som følge av dårlige økonomiske data fra USA. Men i Asia viste både Nikkei-indeksen i Tokyo og Hang Seng-indeksen i Hongkong en liten oppgang.

Oljeprisen falt tirsdag, som følge av den økonomiske usikkerheten og spådommer om lavere etterspørsel. Nordsjøolje av Brent-kvalitet ble omsatt for 72,46 dollar fatet, ned 1,04 dollar, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk for 69,45 dollar, ned 1.15. (©NTB)