I den israelske byen Ashkelon ble det nylig arrangert en konkurranse i havfrue skulpturer av sand. Mange israelere mener imidlertid å ha sett ekte havfruer den siste tiden.  (Foto: AMIR COHEN/REUTERS)
I den israelske byen Ashkelon ble det nylig arrangert en konkurranse i havfrue skulpturer av sand. Mange israelere mener imidlertid å ha sett ekte havfruer den siste tiden. (Foto: AMIR COHEN/REUTERS)

Havfrue-feber i Israel

Det er gjort en rekke observasjoner av havfruer utenfor Israels kyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kommunen Kiryat Yam like ved Haifa har det blitt rapportert om flere titalls observasjoner de siste månedene. De lokale myndighetene tar meldingene så alvorlig at de har utlovet en belønning på én million dollar til den eller de som kan dokumentere eksistensen av en havfrue i farvannet, melder Sky News .

- Mange mennesker forteller oss at de har sett en havfrue og de er alle uavhengige av hverandre, sier kommunens talsmann Natti Zilberman til den britiske tv-stasjonen.

Lokker sjøfarere

En havfrue har ifølge folketroen overkropp som en kvinne, men fiskehale i stedet for føtter. Hun har vakker sangstemme og kan lokke til seg fiskere og sjøfolk, ifølge Store Norske Leksikon .

Havfruen i Israel er ifølge lokale medier bare sett ved solnedgang. Dette har lokket store menneskemengder til stranden om kvelden, klare med kamera i tilfelle den mytiske skapningen skulle vise seg.

Hopper opp av vannet

- Folk sier skapningen er halvt jente og halvt fisk og at den hopper som en delfin. Den gjør alle slags triks før den forsvinner, sier Natti Zilberman til Sky News.

Han tror ikke det kan dreie seg om en delfin eller en stor fisk.

- Folk sier den har kvinnelige former, den ser ut som en ung jente, sier Zilberman.