Varetektsfengslet etter skyting i Sarpsborg

Politiet i Sarpsborg har siktet i alt tre personer i forbindelse med at en 30 år gammel mann ble skutt i magen lørdag. En av dem ble varetektsfengslet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 28 år gammel mann ble i tingretten tirsdag varetektsfengslet for to uker med brev- og besøkskontroll. Han sier seg uskyldig i forholdet.

– De er alle tre siktet for delaktighet i forbindelse med legemsbeskadigelse. Det er ikke klarlagt noen rollefordeling mellom de tre, og det er heller ikke avgjort når de to øvrige vil bli fremstilt for fengsling, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert i Østfold politidistrikt til NTB.

NRK meldte tirsdag at det skal dreie seg om en 31 år gammel mann fra Sarpsborg-distriktet og en 38 år gammel kvinne fra bergensområdet. Dette kan politiadvokat Reymert tirsdag formiddag ikke bekrefte.

30-åringen ble lørdag formiddag fraktet til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader i magen. Etter operasjon ble det lørdag ettermiddag meldt at han var utenfor fare. Han er nå skrevet ut av sykehuset.

Det var 28-åringen selv som meldte fra om skyteepisoden, og han satt ved offeret da politiet kom til stedet. Han ble først avhørt som vitne, men senere ble hans status endret til siktet. (©NTB)