savnet_1024
savnet_1024

Tre siktet etter Asbjørns (25) drukningsdød

Tre menn i 20-årene er siktet etter en drukningsulykke i Kristiansand for to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Asbjørn Hovet (25) ble funnet druknet i elva Otra og de tre er siktet for ikke å ha hjulpet en person i nød og risikerer seks års fengsel.

Jaget avdøde

De tre mennene skal ha løpt etter Hovet etter at han kastet en gjenstand på bilen de tre satt i etter en krangel. Episoden skjedde natt til søndag 26. juli like ved Snadderkiosken på østsiden av Kristiansand sentrum.

Letemannskap fant torsdag formiddag en person i elven Otra i Kristiansand. Etter det TV 2 erfarer er den omkomne Asbjørn Hovet (25), som har vært savnet siden helgen.  (Foto: Connie Bentzrud/TV 2)
Letemannskap fant torsdag formiddag en person i elven Otra i Kristiansand. Etter det TV 2 erfarer er den omkomne Asbjørn Hovet (25), som har vært savnet siden helgen. (Foto: Connie Bentzrud/TV 2)

En av de siktede har i avhør innrømmet at en av de andre mennene bare var tre til fire meter bak Hovet da han angivelig skal ha hoppet i elva. Det er ingen vitner som har sett om avdøde hoppet selv eller om han ble dyttet i vannet.

Gjorde ingenting for å hjelpe

Ingen av mennene eller tre andre vitner som kom til, gjorde noe for å hjelpe 25-åringen opp av elva.

I avhør har de forklart at de trodde han ville klare å komme seg i land på egen hånd.

De tre mennene er siktet etter straffelovens paragraf 242 og 243 som går på at man ikke yter bistand til mennesker i nød. Strafferammen er seks års fengsel.

Flere kan bli siktet

Politiadvokat Carl Henning Leknesund ved Agder politidistrikt sier til TV 2 at tre andre personer har status som mistenkte i saken.

- Det kan være aktuelt å sikte også disse tre men da etter straffelovens paragraf 387 som har en mildere strafferamme. Uansett så ytte heller ikke disse personene noen hjelp til 25-åringen, sier Leknesund.

Nekter straffskyld

Ingen av de tre mennene som er siktet erkjenner straffskyld.

Asbjørn Hovet ble funnet død på bunnen av elva noen dager etter episoden.