Partileder Kristin Halvorsen kan være godt fornøyd med partiets fremgang den siste måneden.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Partileder Kristin Halvorsen kan være godt fornøyd med partiets fremgang den siste måneden. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

SV er et kvinneparti

Bare tre prosent av mennene vil stemme SV.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hadde kun menn hatt lov til å stemme, hadde SV havnet langt under sperregrensa. TV 2s ferske partimåling viser at kun tre prosent av mennene ville stemt SV.

Les mer: Det går mot valgthriller

Sterk i troen

Kvinnene står stødigere ved Kristin Halvorsens side.

Sv ville fått stemmer fra 12 prosent av de spurte kvinnene. Det gir partiet en oppslutning på totalt 6,7 prosent, noe som er en kraftig tilbakegang fra forrige måling. Nestleder Audun Lysbakken er likevel optimist.

SVs nestleder Audun Lysbakken tror miljøspørsmål vil trekke velgere til partiet.
SVs nestleder Audun Lysbakken tror miljøspørsmål vil trekke velgere til partiet.

- Vi har mål om å ligge mye høyere enn dette, og det tror jeg vi skal få til også fordi valgkampen ser ut til å skulle handle om miljø. Det tror vi at vi skal klare å sørge for, og dermed gjøre et godt miljøvalg.

Utro velgere

Men det ikke bare mennene som er SVs problem. Nesten hver tredje velger fra 2005 har rømt til storebror i regjeringen - Arbeiderpartiet.

- Det er ingen nyhet at mange SV-velgere fra 2005 har vært i tvil om hvilket regjeringsparti de skulle velge, men det betyr også at vi har en stor mulighet til å nå mange som har stemt SV før. Det viktige for de er at å se at forskjellene mellom Arbeiderpartiet og SV, blant annet i miljøpolitikken, avgjøres av det styrkeforholdet vi får 14. september, sier Lysbakken til TV 2 Nyhetene.

Usikker på hva du skal velge? Ta TV 2s partitest her!