Ekspolitimann tiltalt for menneskehandel og misbruk

En ekspolitimann som siden mai 2006 har vært under etterforskning for besittelse og produksjon av overgrepsbilder av barn, samt seksuelle overgrep mot flere mindreårige gutter, blir nå tiltalt for særdeles grov kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tidligere politimannen skal ha vært sentral i et nettverk som distribuerte mer enn 1,3 millioner overgrepsbilder. Saken er en av de mest omfattende sakene av denne typen som har vært etterforsket i Norge.

Ifølge Arild Oma ved statsadvokatene i Hordaland er mannen tiltalt for blant annet å ha hatt seksuell omgang med barn under 14 år på en særdeles krenkende måte, melder TV 2. Disse barna skal være fra Romania og Brasil.

Den norske 42-åringen er også tiltalt for grov menneskehandel og skal ha videreformidlet telefonnummer og e-postadresse til en rumensk hallik.

Oma opplyser at det er tatt forbehold om å legge ned påstand om ti års forvaring.

Ved siden av den tidligere politibetjenten fra Hordaland har politiet i USA arrestert to menn, britisk politi har siktet en mann og ytterligere en italiener er siktet i samme sak. Det internasjonale nettverket er blitt avslørt gjennom et internasjonalt politisamarbeid og har til nå ført til etterforskning i ni land. (©NTB)