David Moyes og Everton kaptein Phil Neville  (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)
David Moyes og Everton kaptein Phil Neville (Foto: DARREN STAPLES/REUTERS)

Moyes skrur ned forventningene

Everton-manageren klager på manglende transferaktivitet.

For noen måneder siden gikk David Moyes ut og hevdet Everton skulle forsterke, ikke selge.

- Vi vil forsterke stallen og jeg kan forsikre deg om at ingen av de vi ønsker å beholde forsvinner. Alle spillerne har lange kontrakter og de ser hvor vi er på vei og hva vi kan oppnå, sa Moyes i slutten av april.

Flere av spillerne hans, spesielt Tim Cahill, Mikel Arteta og Joleon Lescott, var i storklubbenes søkelys. Hittil har Moyes klart å beholde de han vil, til tross for sterk Manchester City-interesse for Lescott.

Ikke klare til sesongstart
Problemet er at det heller ikke har kommet noen spillere av betydning inn heller på Goodison Park.

Brasilianske Jô fortsetter på lån fra City, men foruten ham er det bare småfisker i garnet til Moyes i sommer.

- Vi er ikke klare til sesongstart med tanke på stallen. Vi vil ha flere spillere inn. I sommer lot vi Andy van der Meyde, Lars Jacobson og Nuno Valente gå, og vi har ikke erstattet noen av dem ennå, sier Moyes.

Frustrert Moyes
Skotten førte laget til en sterk femteplass forrige sesong. I tillegg tok laget seg til FA-cupfinalen. Dersom The Toffees skal ha håp om noe lignende denne sesongen, mener Moyes forsterkningene må på plass - kjapt.

- Dersom vi vil gjøre det bra i Europa trenger vi flere spillere raskt. Jakten fortsetter, det har den gjort i hele sommer, og jeg begynner å bli frustrert, innrømmer Moyes.

Mangler penger
Han innrømmer også at jakten er vanskelig på grunn av Evertons manglende økonomiske muskler.

- Etter det vi gjorde forrige sesong, så vil det koste mye penger å forbedre oss. De pengene har vi ikke. Så å finne billige spillere, som ikke krever mye lønn og vil forbedre oss, vel, det er ikke lett, sukker 46-åringen.

Nærmer seg Senderos
Én som ser ut til å fylle kriteriene til Moyes og Everton, er Philippe Senderos.

- Vi har et godt lag, men det vi mangler er reserver og det er det vi jakter etter. Budet på Senderos har vært hos Arsenal en stund, og kanskje det nærmer seg, sier Moyes.