stenungsund  (Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX/SCANPIX)
stenungsund (Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX/SCANPIX)

To personer skutt og drept i Sverige

To antatte gjerningspersoner pågrepet etter dramatisk politijakt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er bekreftet døde etter en skyteepisode i Stenungsund i Bohuslän, rundt 50 kilometer nord for Göteborg i Sverige mandag.

Politiet fikk melding om episoden i 12-tiden, og da de kort tid etter ankom åstedet fant de to personer med alvorlige skuddskader. Begge døde kort tid etter av skadene.

Ifølge Aftonbladet skal dobbeltdrapet være relatert til en kriminell MC-gjeng.

To personer flyktet

Minst en av personene som skjøt skal ha flyktet i en svart BMW og satt kursen i retning Göteborg. Politiet la seg på hjul og fulgte etter bilen med et politihelikopter. På et tidspunkt avfyrte de skudd mot dekkene på bilen.

Ifølge et vitne Aftonbladet har vært i kontakt med, kjørte BMW-en inn i et garasjeanlegg i Lövgärdet rundt klokken 14. Få minutter senere ankom politiet og sperret av området.

Skjøt mot dekkene

– Politiet kom i kontakt med bilen og forsøkte å stoppe den ved å skyte mot dekkene, men det lykkes dem ikke å stanse den, sier Göteborg-politiets talsperson Stefan Gustafsson till Aftonbladet.se.

Expressen.se skriver at to menn ble pågrepet i en leilighet i Fjäderhavsgatan i Angered rundt like etter klokken 16. Politiet var tungt bevæpnet da de tok seg inn i leiligheten, men ingen skudd ble avfyrt.