Skuddofferet i Sarpsborg ute av sykehuset

Den 30 år gamle mannen som ble skutt i magen i Sarpsborg lørdag, er utskrevet fra sykehuset. 28-åringen som er siktet i saken, framstilles for varetekt tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet avhørte skuddofferet mandag.

– Mannen ble utskrevet i dag, og vi har avhørt ham. Så langt har vi ikke fått informasjon som påvirker siktelsen, men jeg ønsker ikke å si mer om hva som er kommet fram i avhørene på det nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Dag-Fredrik Reymert til NTB.

28-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse, vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag morgen, ifølge Reymert.

Skuddofferet ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med livstruende skader lørdag formiddag. Han ble like etter operert, og lørdag kveld opplyste sykehuset at mannen var utenfor livsfare.

Politiet mistenker 28-åringen for å stå bak, eller å ha medvirket til skyteepisoden. Den siktede nekter imidlertid straffskyld. Både den siktede og skuddofferet er kjenninger av politiet.

Det var 28-åringen selv som meldte fra til politiet om skyteepisoden, og han satt hos offeret da politiet kom til stedet. Han ble avhørt av politiet som et vitne i saken lørdag, men etter hvert endret politiet statusen hans fra vitne til siktet. Våpenet er ikke funnet. (©NTB)