Økende tvil om at terroristleder er drept

Indonesisk politi vil ikke kommentere opplysninger om at mannen som ble drept etter et politiraid i helgen, ikke var den mistenkte terroristlederen Noordin Mohammad Top.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble skutt og drept etter et 17 timer langt politiraid mot et avsidesliggende hus på landsbygda på øya Java. Politiet fastholder at DNA-tester vil bekrefte at det er Top som ble tatt.

Men flere indonesiske medier siterer mandag anonyme kilder hos myndighetene som sier at den drepte ikke er Top, som blant annet er mistenkt for å ha organisert flere selvmordsangrep i landet siden 2003.

– Basert på fingeravtrykk, ansiktstrekk og kroppsholdning kan vi bekrefte at han ikke er Top, sier en kilde ved antiterrorpolitiet til avisen Jakarta Globe.

Flere analytikere tror heller ikke at den døde mannen er Top, en av Asias mest ettersøkte menn og leder for en utbrytergruppe fra terrornettverket Jemaah Islamiah.

Indonesisk politi har flere ganger tidligere vært nære på å pågripe Top, og flere av hans nærmeste medarbeidere har blitt drept. (©NTB)