Hotellet Chin shua må gi etter for naturkreftene.  (Foto: STR/AFP)
Hotellet Chin shua må gi etter for naturkreftene. (Foto: STR/AFP)

Her raser hotellet ut i elven

Tyfonen Morakot gjør store ødeleggelser i Asia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

hotell ( © RAJ**LON**)
hotell ( © RAJ**LON**)
En million mennesker er på flukt fra tyfonen i Kina. Morakat har allerede drept flere mennesker, og ødeleggelsene er enorme.

Taiwan hardt rammet

Hotell Chin shuai i Taiwan er en av mange bygninger som har måttet gi tapt for naturkreftene. Hele bygningen ble stående på kanten av en flommende elv, og til slutt måtte det gi tapt for naturkreftene.

Se video av hotellet som raser ut i elven i videovinduet over.

Taiwan er hardt rammet. Én person omkom og rundt 30 er fremdeles savnet. I følge nyhetsbyrået Associated Press har den enorme nedbørsmengden som kom som resultat av Morakot ført til den største flommen i landet på over 50 år.

En million på flukt

I Zhejiang-provinsen er 473.300 innbyggere evakuert og i naboprovinsen Fujian har over 480.000 mennesker flyktet fra uværet, melder nyhetsbyrået Xinhua.

35.000 båter og skip har blitt kalt til land, og flere motorveier er stengt.

En fire år gammel gutt ble begravet under vrakrester tyfonen førte med seg da den traff Kina søndag. Livet hans sto ikke til å redde.

Allerede før tyfonen traff land, var det målt vindkast i Zhejiang med styrke på 180 kilometer i timen. Også i storbyen Shanghai, nord for Zhejiang, har myndighetene hevet beredskapen.