Betalte ikke barnebidrag i 13 år - må i fengsel

Etter å ha unnlatt å betale barnebidrag til sine tre barn i 13 år, skylder en 42-åring fra Modum 614.000 kroner. Nå må mannen i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drammen tingrett mener det dreier seg om bevisst unnasluntring, og har dømt mannen til 60 dagers fengsel, 30 dager av fengselsdommen ble gjort ubetinget, skriver Drammens Tidende.

Den manglende betalingen begynte i mai i 1994 og varte fram til 2007. Mannen skylder på at det har skjedd mye vanskelig i livet hans disse årene. Han har blant annet gått konkurs og hatt diverse psykiske og fysiske problemer.

42-åringen fortalte også i retten at han både har hatt et alkoholproblem, i tillegg til at han måtte pleie et alvorlig sykt familiemedlem.

Retten mener at mannen har hatt muligheter til å skaffe seg arbeid i de årene han har unnlatt å betale barnebidrag, og at han dermed burde kunne gjort opp for seg. Retten viser også til at mannen har betalt annen gjeld i den aktuelle perioden.

Mannen, som i dag lever på sosialstønad, erkjente delvis skyld for en mindre del av tiltalen. Retten valgte å gjøre halve dommen betinget, mye fordi saken etter hvert har blitt gammel. (©NTB)