David Beckham (Foto: MARK RALSTON/AFP)
David Beckham (Foto: MARK RALSTON/AFP)

Beckham vurderer å kjøpe Major League-klubb

Superstjernen snakker om fremtiden i Major League Soccer.

David Beckham har to år igjen av kontrakten med LA Galaxy.

Nå har han begynt å tenke på hva han skal gjøre den dagen han legger opp.

- Jeg ønsker å være involvert. Jeg vil være en ambassadør for ligaen, sier Beckham ifølge AP.

Klausul
I fjor ble det kjent at Beckham har en klausul i kontrakten som gir ham muligheten til å kjøpe en MLS-klubb. Den gangen ønsket han ikke å kommentere saken, men nå letter han litt på sløret.

- Det er en avtale på plass som sier at jeg kan kjøpe en MLS-klubb eller starte opp en ny franchise. Det er noe jeg definitivt er interessert i, ellers ville jeg ikke hatt det i kontrakten min, sier Beckham.

Enorm publkumsinteresse
Beckham ble hentet til Galaxy for å hjelpe et lag som slet sportslig, og for å øke interessen for fotball i USA. Og selv om Galaxy ikke har greid å komme til sluttspillet med Beckham på laget, har publikumsinteressen vært enorm når Beckham har vært på banen.

- Hver kamp jeg spiller er det liv på tribunen, sier 34-åringen. Forrige uke så over 93 000 tilskuere ham i aksjon for Galaxy mot Barcelona.

- Som spiller og som lag trenger man å spille foran mange tilskuere. Vi må dyrke den interessen for spillet, sier han.

Bryr seg ikke
Den tidligere Manchester United-spilleren sier at han ikke bryr seg om mishagsytringene som har haglet fra enkelte supportere etter Beckhams opphold i AC Milan.

- Det vil alltid være noen som sier at det ikke er en god idé at jeg er der. Nødvendigvis må man over noen humper på veien. Det har vært små humper så langt, forsikrer han.

Beckham spiller lørdag kamp mot New England Revolution.