Rolf Bjørnar Tøllefsen, Elisabet, Da damene dro (Foto: Lena Sørensen)
Rolf Bjørnar Tøllefsen, Elisabet, Da damene dro (Foto: Lena Sørensen)

Gledelig gjensyn med Husøy-Sander og familien

Etter «Da damene dro» var ferdig, ønsket seerne å se mer av folket på Husøy. Endelig blir de hørt.

Flere Facebook-grupper har blitt dannet, med krav om å få se mer til innbyggerne på Husøy fra «Da damene dro». Og innbyggerne selv, har merket at folk er veldig nysgjerrig på hvordan livet deres har gått etter at serien var over.

Nå kommer endelig programmet mange har ventet på. I september inntar TV 2 nok en gang den lille øya i nord, og vil gi seerne svar på alt de lurer på om Sander, Rolf Bjørnar, Elisabeth og de andre familiene på øya.

- Like greit at det kommer et program

For Rolf Bjørnar Tøllefsen, som ble en av personene man ble best kjent med i serien, synes det er veldig bra at det kommer en oppfølger på serien som ble spilt inn for ett år siden.

- Det er like greit at det kommer et program. Jeg har fått så mange spørsmål om det blir en oppfølger, og folk lurer på så mye, så det blir greit å få vist alt i et nytt program, sier Rolf Bjørnar til tv2underholdning.no.

Les også: - I love you så svett'n renn

Opprettet Facebook-gruppe

En av de som er glade for at vi nå får se hvordan det har gått med alle på Husøy, er grunnleggeren av Facebook-gruppen «Vi vil se mer av Husøy-folkene på TV 2», Linda Kristine Johannessen fra Narvik.

- Så utrolig koselig at det kommer et oppfølgingsprogram. Jeg likte «Da damene dro» så godt, og Rolf Bjørnar og Elisabeth gjorde seg veldig godt på TV. Jeg satt klistret foran skjermen hver uke.

Hun vil gjerne se hvordan det har gått med Sander nå når han har blitt større, hvordan det går med jenta som vasket hos bestefar, og om Kjell har fått seg kjæreste. Og bryllupet selvfølgelig.

- Jeg vil gjerne se at de gifter seg, Rolf Bjørnar og Elisabeth, sier Johannessen.

Her ser du en av Facebook-gruppene som ble opprettet. (TV 2 tar ikke ansvar for innhold på eksterne sider)

- Gikk bryllupet bra?

Og det er ofte bryllupet Rolf Bjørnar får mest spørsmål om når han blir stoppet på gaten.

- Folk spør om vi har giftet oss enda, om hvordan bryllupet gikk. Og så spør de etter han Kjell. Om han har funnet seg dame. Han med snusleppa. I tillegg lurer de på om det kommer mye turister til Husøy, og om det har kommet flere unger til verden.

Og svaret fra den muntre losen, om det har blitt noe bryllup det siste året, er alltid det samme.

- Jeg pleier å si at jeg ikke har funnet den rette enda. Neida, vi har rett og slett ikke hatt tid, sier Rolf Bjørnar spøkefullt.

Les også: Rolf Bjørnars bryllupsgroviser

Kjendistilværelse på Husøy

Rolf-Bjørnar-og-Sander, da damene
  dro
Rolf-Bjørnar-og-Sander, da damene dro
Og om det kommer turister til Husøy etter serien, så er svaret ja. Folk valfarter til den idylliske øya i nord. Og har de først tatt turen, vil de fleste gjerne få med seg en kjendis-øyboer.

- Husøy var godt trafikkert fra før, men i år har det vært helt sinnsykt besøkt. Det er helt fult med biler utenfor kafeen, som Elisabeth nå driver. Men det er Sander alle vil se, forteller Rolf Bjørnar.

Den lille Sander på nå fire år, sjarmerte seg inn alles hjerter, særlig da han gjorde pappa Rolf Bjørnar oppmerksom på at han måtte skiftes på. Derfor er det ekstra press på han når turister besøker øya.

- Sander har taklet alle folkene veldig bra. Nå vinker han som en kongelig til folk som ser på han. Han har fått skikkelig trening i det, kan pappaen fortelle.

Og lille Sander vet også hvorfor folk gjerne vil snakke med han.

- Han pleier å svare folk når de snakker til han, men noen ganger kommer han dem i forkjøpet og sier «Æ har vært på TV». Jeg vet ikke om han er helt klar over hva han sier, men gøy er det.

Men Rolf Bjørnar er selv også en ettertraktet person på øya.

- Hvis jeg kjører med vinduet åpent, hører jeg ofte «Der er han», fra folk som snur seg etter bilen.

Les også: Butikken blomstrer etter «Da damene dro»

Rømte øya

For å slippe unna det største turistkjøret i mai og juni, tok Rolf Bjørnar med seg Sander på en treukers ferietur til Kristiansand, Mandal og Croatia. Men enn hvor far og sønn gikk, var det folk som ville snakke med dem.

- Sander ble jo en liten maskot i dette, så vi bestemte oss for å dra bort en liten tur. Men det ble ikke noe bedre dit vi kom. Men vi hadde en hyggelig tur. Vi måtte skrive autografer og ta bilder nesten over alt, og på stranda i Croatia snikfotograferte folk oss med mobilen.

Les også: Dette fikk du ikke se på TV

Gleder seg til å se neste serie

Rolf Bjørnar gleder seg veldig til å se oppfølgeren på «Da damene dro», som skal spilles inn i Røyrvik.

- Jeg er veldig spent på neste runde, og skal følge med på TV. Vi vet jo hva de har vært igjennom. Det blir gøy å se resultatet der, og hvilke karakterer det er der, avslutter losen Rolf Bjørnar.