En Audi som var etterlyst etter Tøyen drapet ble torsdag morgen funnet utbrent i Oslo.  (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
En Audi som var etterlyst etter Tøyen drapet ble torsdag morgen funnet utbrent i Oslo. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Forventer flere pågripelser etter Tøyen-drapet

Politiet trenger hjelp fra vitner som kan ha sett den grå audien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktor Mette Haldorsen mener det vil bli flere pågripelser i saken. På grunn av frykt for bevisforspillelse, gikk også fengslingsmøtene i dag for lukkede dører.

Ber om hjelp fra publikum

- Vi kan jo ikke utelukke flere pågripelser da den etterlyste grå audien ble funnet i brann natt til torsdag. På det tidspunktet var alle pågrepne i saken hos politiet, dermed er det fortsatt noen som er på frifot. Vi jobber med spor men ber fortsatt publikum om hjelp - som kan ha sett noen løpe fra den brennende bilen, sier Haldorsen.

En person som satt inne i den røde bilen ble skutt og drept. En grå auti kjørte fra stedet og ble senere funnet utbrent. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)
En person som satt inne i den røde bilen ble skutt og drept. En grå auti kjørte fra stedet og ble senere funnet utbrent. (Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX)

Fredag ettermiddag ble det klart at de tre som er siktet etter Tøyen-drapet, er fengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. De to første ukene full isolasjon og medieforbud.

Den fjerde, som var siktet for å motarbeide politiet, ble løslatt men må sitte varetekstfengslet til mandag fordi politiet har anket beslutningen.

Nekter straffskyld

Alle tre drapssiktede nekter straffskyld.

Den eldste av de siktede brødrene hevder selv at han ikke har hatt befatning med våpen på denne dagen, eller at han har vært med på planleggingen av noe drap. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Morten Furuholmen.

Han samtykker heller ikke i varetektsfengslingen, og begjærer løslatelse. Den drapssiktedes 20 år gamle bror har samtykket i fire ukers varetekt, men også han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Trygve Staff.

Skutt på kloss hold

De to brødrene og en mann på 20 år er siktet for drapet på Atle Bakke (38) på Tøyen søndag kveld.

Den skadde mannen får medisinsk hjelp. Han slapp fra skyteepisoden med livet i behold. (Foto: Vegard M. Aas)
Den skadde mannen får medisinsk hjelp. Han slapp fra skyteepisoden med livet i behold. (Foto: Vegard M. Aas)

Bakke ble skutt på kloss hold mens han satt i en bil i Jens Bjelkes gate på Tøyen i Oslo søndag kveld. Han døde av skadene.

En 36-åring som også satt i bilen kom fra skyteepisoden med livet i behold. Sistnevnte ble funnet inne på Tøyen t-banestasjon og ble fraktet til sykehus.

Var dømt for drap på brødrenes far

38-åringen som ble drept var tidligere dømt for et drap på en kafé i Skien i 1994. Han slapp ut av fengsel i 2000.

De to brødrene som er siktet for drapet er sønner av mannen Bakke ble dømt for å ha drept i 1995. Hevn kan være motiv bak drapet, men politiet vil ikke si dette med sikkerhet.

Politiet oppfordrer fortsatt vitner som har sett noe som kan ha med saken å gjøre, ta kontakt.

Var utdepotert

Den drepte og en annen mann satt i denne bilen da det ble skutt mot dem. (Foto: TV 2)
Den drepte og en annen mann satt i denne bilen da det ble skutt mot dem. (Foto: TV 2)
Bakke, ble i juni 2005 uttransportert til Mogadishu i Somalia av Politiets utlendingsenhet. I forkant av uttransporteringen var han varig utvist fra Norge etter at han ble drømt for drap i 1995.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

En tid etter uttransporteringen ble han pågrepet av Oslo politidistrikt. I desember 2006 søkte han asyl på nytt. Denne asylsaken var på drapstidspunktet ikke endelig avgjort.