Sigvart Dagsland
Sigvart Dagsland

– Barna våre har talent

Men Karoline Krüger ønsker ikke at Emma (11) og Sophie (7) skal bli barnestjerner.

Musikerparet Karoline Krüger og Sigvart Dagsland har gjennom en årrekke hatt suksess som låtskrivere, komponister og sangere.

Nå forteller en stolt mamma at døtrene Emma (11) og Sophie (7) har arvet foreldrenes talent.

– Barna har talent, slår Karoline fast overfor «God kveld Norge».

– Hvem har de arvet mest av?

– De har arvet Sigvarts flotte utseende og min fine sjel.

Ikke barnestjerner

Sigvart og Karoline er bosatt i Bergen. Ifølge Karoline er ungene veldig musikkinteressert. Men hun vil ikke anbefale dem å opptre offentlig før de blir eldre. Selv fremførte Karoline en egenkomponert sang på TV-programmet «Halvsju» som elleveåring og slo gjennom i Grand Prix som 18-åring.

– Kommer barna til å følge i deres fotspor?

– Det er to blide jenter som bruker musikk på akkurat samme måte som alle andre. Og de sier gjerne at mor kan tie litt stille for nå synger jeg. De vil gjerne gjøre det selv, og det er jo det aller beste når de er syv og elleve.

– Vil du anbefale dem å gå i dine spor?

– Som mamma vil jeg si at de skal holde på for seg selv litt lenger. Atten år er veldig tidlig. Når det er sagt er jeg veldig glad for at jeg fikk min sjanse og brukte den. Så lenge en for holde på med ting og lærer av det skal man få lov.

Nazistisk liste

Sigvart Dagsland har utgitt 14 soloalbum og holder 30–50 konserter over hele landet hvert år. Han er blitt nominert spellemann tre ganger, og mottatt den én gang.

Karoline Krüger har gitt ut seks albumer og slo gjennom med låten «For vår jord» i Melodi Grand Prix i 1985. Til tross for stor reisevirksomhet og hektiske timeplaner klarer ekteparet å finne tid til hverandre.

– Det er veldig enkelt å få kabalen til å gå opp. Det består av litt vennlig samtale og en liste som henger bak på kjøkkendøra. Den må vi være dønn konsekvente og nesten litt nazistiske på å følge. Hvis man ikke har skrevet seg opp der så gjelder det ikke. Da går det seg til.

Emma-T
Emma-T

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)