DnB NOR sin filial i Gågaten i Kongsvinger ble ranet fredag morgen. (Foto: Rolf Stømner/TV 2)
DnB NOR sin filial i Gågaten i Kongsvinger ble ranet fredag morgen. (Foto: Rolf Stømner/TV 2)

Væpnet bankran i Kongsvinger

Store politistyrker jakter ranere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politistyrker jakter på væpnede ranere i Kongsvinger etter at en bankfilial ble ranet med pistol fredag formiddag.

Ransalarmen ble utløst klokken 09.35.

Finlandshette og pistol

– Det var en person inne i banken, personen var iført bukser med skogskamuflasje og en lys hettegenser. Personen var maskert, trolig med en finlandshette, skriver politiet i en pressemelding.

Under ranet ble det sett et håndvåpen, trolig en pistol. Politiet har foreløpig ingen opplysninger om våpenet ble brukt til å true med.

Personen forsvant fra stedet i en ventende bil, om det er flere personer involvert vet foreløpig ikke politiet.

Stjålet bil

Politiet opplyser like over klokka 11.00 at de har funnet fluktbilen, men leter fortsatt etter raneren. Det er satt i gang søk med hund ut fra stedet hvor bilen ble funnet.

– Politiet ønsker nå kontakt med publikum som har observert bilen både før og etter ranet, sier informasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug i Hedmark politidistrikt til NTB.

Bilen, en rød Peugeot 406 GLX med registreringsnummer HJ 56427, ble frastjålet en kvinne ved Liermoen kort tid før ranet.

– Vi vet ikke om det ble truet med våpen her, sier politiet i Hedmark til tv2nyhetene.no.

Personer som var i området ved DnB NOR sin filial i Kongsvinger under ranstidspunktet bes henvende seg til politiet da de kan ha viktige opplysninger.

Jannicke Hauger jobber på et treningssenter i nabobygget til banken. Hun forteller at hun ikke la merke til noe spesielt før hun fikk høre at det hadde vært et ran like ved.

– Jeg fikk høre det etterpå av noen kunder som kom inn. Nå står det noe politi utenfor, men ellers er det rolig her, sier hun til tv2nyhetene.no.

– Trolig amatører

TV 2 Nyhetenes krimekspert Johnny Brenna tror ranet kommer til å bli oppklart.

– Ranet virker amatørmessig og lite planlagt. Jeg vil tro politiet har gjerningsmennene i sine registrere, sier Brenna.

– Det er sannsynligvis lokale folk som trenger raske penger, sier han og utdyper at han det kan være narkotikagjeld eller annen kriminell aktivitet som kan være årsaken til at et akutt pengeproblem. En bank er dessuten et dårlig ransobjekt.

– Det skal ikke være mye penger i en bank i dag.

tv2nyhetene.no følger saken.

kart_kongsvinger (Foto: TV 2)
kart_kongsvinger (Foto: TV 2)