Illustrasjonsfoto.  (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Satte fyr på engelskmannens kjønnsorgan

En gresk kvinne (26) er utropt til nasjonal helt etter at hun tok saken i egne hender da en full brite ble litt for nærgående.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marina Fanouraki (26) nektet å la seg pille på nesen da en full brite i 20-årene begynte å opprøre seg uanstendig mot henne på en bar på Kreta nylig.

Sluppet fri til applaus

Frøken Fanouraki meldte seg selv for politiet etter hendelsen på en overfylt bar på ferieøya, melder den britiske avisa the Telegraph.

Hun ble senere sluppet fri, til «bravo»-rop fra publikum i rettssalen.

Selv hevder den 26 år gamle grekeren at hun handlet i selvforsvar. Briten behandles nå for annengradsforbrenning på et lokalt sykehus.

Kreta (Foto: Wikimedia Commons)
Kreta (Foto: Wikimedia Commons)

Forsvarsteknikk

Den noe spesielle forsvarsteknikken ble utøvd på baren Electra ved den travle Mallia-kysten, som besøkes av mange unge briter om sommeren.

Den 20 år gamle engelskmannen skal ifølge kvinnen ha tatt av seg benklærne for så å beføle henne. Etter først å ha bedt 20-åringen om å slutte, uten resultat, helte hun sprit på ham. Da han igjen fortsatte sin oppførsel tok hun en lighter og satte fyr på alkoholen.

Klinikken hvor briten ligger innlagt er nå under streng politibevoktning, opplyser politiet til the Telegraph.

Til alt hell ser det ut til at reiseforsikringer ikke har egne klausuler for denne slags uhell. Kilder i reiselivsbransjen sier til den britiske avisa at mannens brannskader vil bli dekket av forsikringen.

Må møte i retten

Den 26 år gamle greske kvinnen må møte i retten på et senere tidspunkt. Løslatelsen av kvinnen tyder imidlertid på at retten er innstilt på å imøtekomme hennes argumenter om at brannstiftelsen skjedde i selvforsvar.

Ifølge kvinnens forsvarere vurderer de nå å anmelde briten.

20-åringens far tar imidlertid sin sønn i forsvar.

– Han sverger blindt på at han aldri hadde møtt eller sett kvinnen før. Han er ikke en gutt som havner i trøbbel. Han er en godhjertet og sjenerøs gutt, sier faren til the Telegraph.

Upopulære turister

Hendelsen på Kreta må kalles en pinlig affære for britene. Den siste har satt de søkelys på antall seksualrelaterte overgrep som følge av drikking i forbindelse med unge briter som er på ferie ulike steder i Europa.

Tidligere i år var en rekke britiske ambassadører på ulike partysteder i Hellas, Spania og Portugal for å snakke med de lokale myndighetene og britiske turoperatører om problemet.