Det napper for Cermaq

Oppdrettsselskapet Cermaq taper mindre i Chile, og snur minus til pluss. I andre kvartal hadde selskapet et positivt resultat på over 80 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Inntektene for selskapet endte på 2,17 milliarder kroner, så vidt mindre enn andrekvartalsresultatet for 2008 (2,18 milliarder kroner). I fjor tapte selskapet 31,2 millioner kroner i andre kvartal. I år ble resultatet pluss 81,4 millioner kroner. Det skaper optimisme for selskapet.

– Jeg er tilfreds med resultatet, som viser en betydelig forbedring for EWOS samt gode resultater i Mainstream på grunn av markedssituasjonen i kvartalet. Jeg er optimistisk for resten av året og forventer ytterligere forbedringer i de operasjonelle resultatene i gruppen, sier konsernsjef Geir Isaksen.

Selskapet mener bedringen i resultatet dels skyldes at tapene i Chile var mindre enn i 2008, og at salgsprisene i Canada og Norge økte.

Det er derimot fortsatt stor usikkerhet knyttet til situasjonen rundt oppdrettsnæringen i Chile. Selskapet har i foregående kvartal fått redusert utestående gjeld i landet, men opplyser at det fortsatt er en betydelig risiko for at kunder ikke vil gjøre opp for seg i den kommende perioden.

– Jeg har fortatt stor tro på fremtiden for chilensk oppdrett, men erkjenner at det ennå er mange utfordringer fremover. Vi fortsetter med våre planer om å sette ut 2,5 millioner atlantisk smolt i løpet av 2009, sier Isaksen. (©NTB)