Barbra Streisand rydder ut av skapene

– Det gjør ikke noe nytte på et lager. La noen andre ha glede av det. Ting som dette varer ikke evig, sier Barbra Streisand – og auksjonerer bort mer enn 400 personlige eiendeler.

På auksjonen, som vil finne sted i oktober, kan heldige kjøpere velge og vrake: Du kan skaffe deg en flettverksstol som hun har solt seg i, iføre deg en av designerkjolene hennes, eller leke med tangentene på flygelet som også går under hammeren – naturligvis til inntekt for et veldedig formål.

– Vi gir dem videre, og høster inntektene til noe viktig, sier Streisand til AP.

Hun har alltid samlet på ting – enten det er kostymer eller gamle møbler. Stjernen sier hun synes det er vanskeligere å kvitte seg med tannlegeskapet (!) som var blant de første møblene hun kjøpte, enn det er å selge unna Dior-buksedrakten i gull som hun brukte til Grammy-utdelingen i 1986.

Også kostymer fra ulike roller, fra «Funny Lady» og «The Way We Were» til «Meet the Fockers», skal ut av huset. Det vil si husene – hun har ryddet kraftig i residensene både i New York og Malibu.

Hun jobber på nytt album, som slippes i september, og skal spille og regissere flere filmer «som foreløpig er ute i horisonten». Streisand skriver dessuten bok om sitt nye hjem. Til nyhetsbyrået fastslår hun:

– Å kvitte seg med gamle eiendeler gjør det enklere å se fremover. (©NTB)