En palestinsk mann går forbi en graffiti av et rakettangrep i en flyktningleir på Gazastripen.  (Foto: MOHAMMED ABED/AFP)
En palestinsk mann går forbi en graffiti av et rakettangrep i en flyktningleir på Gazastripen. (Foto: MOHAMMED ABED/AFP)

Fordømmer rakettangrep fra Gaza

En fersk rapport fra Human Rights Watch (HRW) slår fast at Hamas og andre palestinske gruppers rakettangrep er krigsforbrytelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepene er som oftest rettet mot mindre israelske byer nær grensen til Gazastripen. Det var rakettangrepene som ifølge Israel var årsaken til offensiven mot Gazastripen i desember og januar.

- Hamas-styrker brøt loven for krigføring ved å avfyre raketter mot israelske sivile. At rakettene ble avfyrt fra tett befolkede områder var et brudd på den samme loven, sier direktør i Human Rights Watch (HRW), Iain Levine.

Tre sivile israelere er blitt drept i rakettangrep siden november 2008, mens en rekke andre er såret.

HRW-Rapporten på 31 sider understreker at det tidligere er blitt dokumentert en rekke tilfeller av krigsforbrytelser fra Israels side i forbindelse med Gaza-offensiven, men påpeker at en forbrytelse aldri kan rettferdiggjøre en annen. (©NTB)