NY DAME: Programleder Frithjof Wilborn venter tvillinger med sin nye kjæeste Tina Thompson.
NY DAME: Programleder Frithjof Wilborn venter tvillinger med sin nye kjæeste Tina Thompson.

Frithjof Wilborn skilles

TV-personligheten og kona Birte skiller lag.

Tidligere TV 2-programleder Frithjof Wilborn skiller lag fra kona Birte Aarø Wilborn.

Dette bekrefter Wilborn overfor Se og Hør Weekend.

Sammen har de fire barn, Nikolai, Maria, Knut Johan og Viktoria.

I år var det 28 år siden han møtte sin tidligere kone for første gang.

Tung tid

Wilborn skal til høsten lede storsatsingen «Hvem kan slå Ylvis», sammen med Bård og Vegard Ylvisåker på TVNorge.

Frithjof Wilborn var 12 år en av TV 2s største profiler. I et intervju med «God kveld Norge» tidligere i år fortalte Wilborn åpent om den vonde tiden etter at han måtte forlate kanalen etter rot med reiseregninger.

- Det er en belastning for alle når man er i fokus. Og når fokuset blir veldig negativt fikk barna se at pappa ikke var usårbar og på ingen måte guddommelig. Alt som bare var halleluja ble et helvete på en måte. Det har sikkert ikke vært lett, men vi har snakket mye og de har skjønt at livet består av både opp- og nedturer. Det har både jeg og de fått oppleve.

- De som har tatt dette tyngst har nok vært min far og min svigermor. Jeg har sett smerte i min fars øyne som jeg gjerne skulle ha vært foruten, men jeg tror han smiler og er glad igjen nå.

Ny karriere

- Da TVNorge ringte sa jeg vel at jeg var såpass interessert at jeg kunne ha gjort det gratis, ler Frithjof Wilborn.

- Jeg gleder meg noe helt vanvittig til å jobbe sammen med de gutta. Jeg har fulgt med på dem siden de var tenåringer og jeg har alltid hatt en drøm om å jobbe med dem, sier Wilborn som hevder han har lagt konflikten med TV 2 bak seg, og nå ser framover.

- Det var min egen skyld at jeg gjorde noen ting som gjør at jeg ikke lenger jobber i
TV 2, men det skal bli veldig godt å komme tilbake på skjermen igjen og se bort på TV 2-huset hvor jeg trodde jeg skulle jobbe til jeg ble pensjonist og si «jeg er fortsatt god», sier Wilborn.

Comeback

I forrige uke signerte han kontrakt med Os Fotballklubb, hvor han skal fungere som daglig leder. Og i tidsrommet 22. til 30. juni skal han altså spille inn «Hvem kan slå Ylvis» for TVNorge.

I gameshowet «Hvem kan slå Ylvis» utfordres Vegard og Bård Ylvisåker i konkurranser fra klassiske idrettsgrener til ekstreme utfordringer. Deltakere som kan slå Ylvis-brødrene kan vinne opp til en million kroner.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)