jensenvalg (Foto: TV 2)
jensenvalg (Foto: TV 2)

Jensen mener månelandingen er en romantisk visjon

Jensen har ingen tro på regjeringens prosjekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens månelandingsprosjekt og rensing av CO2 er en romantisk visjon. Det sa Frp leder Siv Jensen da hun besøkte Statoil/Hydro på Kårstø i dag.

At hun i går ble kåret til årets miljøversting var ikke negativt for Frp-lederen da hun i dag møtte en av sine argeste konkurrenter til tittelen på Kårstø-anlegget til StatoilHydro.

En romantisk visjon

– At jeg ble kåret til årets miljøversting av Natur og Ungdom er fascinerende med tanke på at CO2-utslippene har økt under den rødgrønne regjeringen, og at jeg aldri har hatt regjeringsansvar, sa Jensen til en samlet Kårstø-ledelse og la raskt til:

– Jeg må si det er ganske ærefullt altså.

Kårstø-anlegget som var starten på Siv Jensens valgkampturné i Rogaland og er det enkeltstedet som årlig slipper ut mest CO2 i hele Norge. Totalt mer enn 2,4 millioner tonn.

På spørsmål om hun vil love velgerne økte CO2 utslipp hvis hun blir statsminister, kom latteren igjen fram før hun angrep sine motstandere.

– Det vil jeg ikke. Målet er hele tiden å få det ned, men som jeg hele tiden sier: Det må være realistiske forutsetninger til grunn for en nedgang. Ikke månelandinger og romantiske visjoner, sa Jensen.

Sikker på valgseier

Det er først til uken at Frp offisielt åpner sin valgkamp, men som et av partiets beste fylker tyvstartet Jensen i dag i Rogaland og Haugesund, og ble godt mottatt sine egne. Av velgere hun møtte i Haraldsgata i Haugesund fikk hun høre at hun nok kom til å vinne, men det som nok varmet Frp-lederen mest var at velgere betrodde henne at de i år forlater Arbeiderpartiet til fordel for hennes Frp.

Og alt nå er Frp-lederen svært sikker på å vinne nok en kåring når stemmesedlene telles 14. september

– Vi vinner valget rett og slett fordi vi vil fornye Norge. Vi skal ikke gjøre slik de rødgrønne gjorde for fire år siden. De kom med løfter som de har oversett i løpet av denne fireårsperioden. Frp er nå den eneste medisinen som ikke er prøvd, og derfor skal vi vinne valget, sier Jensen.