VALGKORT: Den norske kirke får mange henvendelser fra ikke medlemmer som har fått valgkort til kirkevalget.  (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
VALGKORT: Den norske kirke får mange henvendelser fra ikke medlemmer som har fått valgkort til kirkevalget. (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Ringer kirken og skjeller dem ut

Utmeldte og udøpte rasende etter å ha fått valgkort til kirkevalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den norske kirke har de siste dagene fått mange henvendelser fra personer som har fått kirkevalgkortet i posten. Både utmeldte og folk som verken er døpt eller konfirmert har fått valgkort.

3,12 millioner statskirkemedlemmer over 15 år får i disse dager valgkort. Det er første gang Den norske kirke henvender seg samlet til alle sine registrerte medlemmer. Og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

På helsa løs

Mange blir så provoserte over at de står oppført som medlemmer at de kaster seg på tråden til næreste prostikontor, og gir personen i andre enden det glatte lag.

– Det går på helsa løs for mange, sier sogneprest i Eidsvåg og fungerende prost Trond Wathne i Åsane og Arna prosti til Bergens Tidende.

Også Kirkerådet får mange sinte telefoner og e-poster.

Over 50 telefoner daglig

– Den siste uken har vi fått 50–60 telefoner hver dag, forteller avdelingsdirektør Ole Inge Bekkelund i Kirkerådet.

– Mange tror at kirken får større økonomisk støtte som følge av at folk står feiloppførte. Dette er en myte vi prøver å avlive, sier han. (©NTB)