Arkivfoto: Sosialistisk Venstreparti ved partileder Kristin Halvorsen.  (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Arkivfoto: Sosialistisk Venstreparti ved partileder Kristin Halvorsen. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Halvorsen: – Jensen er nedlatende og arrogant

SV-lederen reagerer kraftig på Jensens omtale av Lofoten og Vesterålen, og folket som bor der.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Siv Jensen rakker ned på befolkningen i Lofoten og Vesterålen når hun sier de bor i et museum. En så nedlatende tone håper jeg vi slipper å se i resten av valgkampen, sier SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen til NTB.

Grunnleggende uenige

Hun reagerer kraftig på uttalelser Siv Jensen kommer med i et intervju med NTB, der hun uttaler at «SVs verneiver vil gjøre Lofoten til et museum».

Som kjent er de to partilederne fundamentalt uenige i spørsmålet om det skal åpnes for olje- og gassindustri i områdene utenfor Lofoten og Vesterålen.

Jensen mener det er fullt mulig å kombinere oljeindustri og fiskerivirksomhet. Halvorsen mener derimot oljeindustri utgjør en trussel mot livsgrunnlaget til folk i de aktuelle områdene.

– En viktig grunn til motstanden mot olje og gass her, er at det truer arbeidsplasser som i dag er knyttet til fiskeri, foredling av mat og turisme, sier Halvorsen.

– Halvorsen forstår ikke alvoret

– Dette vitner bare om at Kristin Halvorsen ikke forstår alvoret som det norske folk tar og føler på, sier Siv Jensen til tv2nyhetene.no.

– Det er ikke slik at menneskene i Lofoten og Vesterålen nå bor i et museum, men at jo mer vernetiltak regjeringen setter i verk jo mer handlingslammet blir regionen med hensyn til næringsvirksomhet, og dermed kan området i framtiden stå igjen som et vakkert, men fraflyttet museum, sier hun.

(©TV 2/NTB)