Kurt Asle Arvesen  (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)
Kurt Asle Arvesen (Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Storlag vil ha Kurt Asle Arvesen

- Jeg har fått et tilbud fra et annet lag, men vil gjerne fortsette i Saxo Bank, sier han.

Et konkurrerende lag har tilbudt proffsyklist Kurt Asle Arvesen (34) en lukrativ kontrakt, men nordmannen håper i det lengste å fortsette i danske Saxo Bank.

Den lojale hjelperytterens kontrakt med Saxo Bank går ut etter endt sesong. Arvesen har vært en del av Bjarne Riis’ mannskap siden 2004.

- Jeg har fått et konkret tilbud fra et annet lag, men vil så gjerne fortsette i Saxo Bank, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Han vil ikke fortelle hvilket lag det dreier seg om. Saxo Bank har gitt Arvesen et langt dårligere økonomisk kontraktsforslag enn konkurrenten.

- Vi er blitt enig om at Saxo Bank skal vurdere sitt forslag på nytt og komme tilbake til meg. Så nå venter jeg på det og håper de kan strekke seg litt. Trolig blir dette min siste kontrakt som proffsyklist, og da er jeg nødt til å tenke litt økonomisk også, slår den regjerende norgesmesteren fast.

Etter velten i Tour de France forrige måned, er Arvesen nå tilbake på sykkelen og trener rolig. Første rittstart gjør han i gateløpet Oslo Grand Prix 19. august, der blant andre superstjernen Lance Armstrong skal delta.

Så følger etter planen Tour of Ireland og Vuelta a Espana.

- Jeg står oppsatt på Vueltaen og er helt avhengig av å sykle det for å satse maksimalt på VM, sier Kurt Asle Arvesen.

Vuelta a Espana starter 29. august og varer til 20. september. Landeveisrittet i VM går i sveitsiske Mendrisio 27. september. (©NTB)