Jakten på kjærligheten bonderomantikk 2009 Jan Erik Kjær og Peter Gustafson
Jakten på kjærligheten bonderomantikk 2009 Jan Erik Kjær og Peter Gustafson

- Bra for de homofile

Dersom Jan Erik Kjær blir med i årets «Jakten på kjærligheten», vil han bidra til å bryte ned fordommer mot homofile, mener svensk homobonde.

Fristen for å skrive brev til årets bønder i «Jakten på kjærligheten» går ut 12. august. De fire bøndene som får flest brev, vil få hjelp av Katrine Moholt til å finne kjærligheten på TV 2 i høst.

Gjør samfunnet en tjeneste

Hvis homofile Jan Erik Kjær får mange nok brev til å bli med i «Jakten på kjærligheten», vil han gjøre samfunnet en tjeneste. Det mener den homofile bonden fra Sverige som var med på det tilsvarende svenske programmet, «Bonde søker fru».

- Blir Jan Erik med, kan han gjøre samfunnet en tjeneste, med at han er homofil bonde på TV, sier Gustafson til tv2underholdning.no.

Les også: Homofil «Jakten»-deltaker senker forventningene

Ikke lett å være homofil på bygda

Den erfarne TV-bonden fikk selv kun positiv oppmerksomhet etter at han ble med i programmet, men han innser at det ikke alltid er like lett å være homofil på mindre steder.

- Bor man på en liten plass er det ikke alltid så lett, og mange er kanskje litt negativ i starten. Men er man seg selv går det som regel bra, sier han.

Stort medietrykk

For den homofile bonden, ble det et enormt medietrykk da programmet gikk på svensk TV 4.

- Det kan være tøft å være med i et slikt program, og man kan få mye medieoppmerksomhet. Det var visst flere journalister som ringte til meg hver dag, enn det har vært til tidligere «Idol-» og «Talenter»-deltakere, sier han og ler litt.

Les også: «Jakten»-Clas mottar nakenbilder fra damene

Varmt kjærlighetsprogram

«Jakten på kjærligheten» er kjent for å være et jordnært og koselig program, og derfor var det lett for Gustafson å åpne seg opp foran kamera.

- «Jakten på kjærligheten» er jo et varmt kjærlighetsprogram, ikke et program hvor man klipper folk til det ugjenkjennelige og hvor folk er helt gærne, som på «Paradise Hotel», sier han og legger til:

- Er man ærlig og trygg på seg selv, går det bra, sier han, med en oppfordring til Jan Erik og hans potensielle friere.

Les også: Slik er «Jakten»-bøndenes drømmepartnere

Møtte den rette etter innspillingen

Peter Gustafson fikk ikke kjæreste gjennom programmet . Og selv om «Jakten på kjærligheten» er Sveriges største kontaktannonse, visste ikke mannen han nå er kjæreste med noe om Gustafsons kjendisstatus.

- Johan visste ikke at jeg hadde vært med på programmet, og reagerte når folk stirret på oss på byen. Jeg holdt det hemmelig i tre uker, før jeg avslørte hvorfor vi fikk så mye oppmerksomhet.

- Så han hadde ikke sett deg på TV?

- Nei, han ser ikke så mye på TV. Vi møttes på QX.se, den svenske versjonen av det norske homonettstedet Gaysir.no.

Les også: «Jakten»-Jan Erik: Savner guttekjæreste om sommeren

Platekontrakt

I ettertid har den joviale bonden ikke bare blitt stor kjendis hos søta bror. Han har også fått platekontrakt og driver nå med musikk på profesjonelt nivå.

- Ja, jeg fikk platekontrakt, og singelen «Du kan inte lura mig» lå forrige uke på fjerdeplass på singellisten i Sverige.

Hør Gustafsons singel på hans egen Myspace-side her. (TV 2 tar ikke ansvar for innhold på eksterne sider).

- Gården kommer først

Den svenske bonden synes det er vanskelig å gi konkrete tips til Jan Erik utover det å være seg selv. Likevel understreker han viktigheten av å kommunisere at gården kommer først.

- Du må være tydelig og fortelle at gården kommer først. Blir dyrene syke, så må de tas hånd om. Livet vårt som bønder tar mye tid. Frierne må innse det.

Og til frierne har Gustafson også en oppfordring.

- Du må ikke være redd for å bo på en gård, og du bør tenke deg at dette er en livsstil som kan passe for deg. Og så bør du hjelpe til litt, avslutter han.

For å skrive til din favorittbonde, sender du en mail med bondens navn i emnefeltet til bonderomantikk@tv2.no.

Du kan også sende brev til: Bonderomantikk, pb 900 Sentrum, 0104 Oslo. Merk konvolutten med bondens navn.

Frist for å sende inn brev til bøndene er 12. august 2009.

Les også: Her er årets bønder