GIR UT BOK:   Av og til er jo utroskap også begynnelsen på et nytt ekteskap, sier Svein Tore Bergestuen til Dagbladet. I september kommer debutromanen på Kagge Forlag. (Foto: Scanpix)
GIR UT BOK: Av og til er jo utroskap også begynnelsen på et nytt ekteskap, sier Svein Tore Bergestuen til Dagbladet. I september kommer debutromanen på Kagge Forlag. (Foto: Scanpix)

Langer ut mot P4

Svein Tore Bergestuen med kritisk bok om sin gamle arbeidsgiver P4.

Svein Tore Bergestuen og Bjørn Eckblad har gått grundig gjennom P4s historie, og forfatterne slår fast at spillet rundt landets første kommersielle radio har vært preget av kyniske redaktører og griske eiere.

Les mer: Om Svein Tore Bergestuen på KjendisNorge

Naive politikere

Dokumentar-boken forteller ifølge forfatterne den dramatiske historien om kommersiell riksdekkende radio i Norge.

- Gjennom grundig journalistisk gravearbeid og med hjelp av et hundretalls kilder, avdekker forfatterne hvordan naive politikere, dyktige strateger, kyniske redaktører og folkelige programledere, samt noen solide porsjoner med flaks gjorde P4 til en pengemaskin for sine eiere, skriver forlaget i omtalen av boken.

Svein Tore Bergestuen er med andre ord ikke nådig i sin omtale av spillet rundt sin gamle arbeidsgiver P4

- Vi må først lese boken før vi kan kommentere innholdet sier, ansvarlig redaktør i P4, Kalle Lisberg

Mye på spill for konsesjon

- Derfor sto også mye på spill da konsesjonen skulle deles ut på ny i 2002, ti år etter første sending. Radiokrigen er beretningen om hvorfor P4 ble en suksess og hvorfor Kanal 24 aldri ble det, fortalt og forklart innenfor rammene av den historiske symbiosen mellom media, politikk og næringsliv i Norge, skriver forlaget i sin presentasjon av boken som kommer ut i september.

Svein Tore Bergestuen har jobbet som journalist i TV 2 og programleder i P4, TVNorge og Kanal24. Han har tidligere utgitt en roman, og arbeider nå som rådgiver i Geelmuyden.Kiese.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)