katrine+moholt allsang+på+grensen (Foto: Tore Waskaas)
katrine+moholt allsang+på+grensen (Foto: Tore Waskaas)

- Allsang er magisk

Katrine Moholt skryter av artister, publikum og tv-seere før sesongens siste «Allsang på grensen».

Torsdag sendte TV 2 sommerens aller siste «Allsang på grensen». Også årets sesong har bydd på gode seertall.

Les mer om torsdagens sending her

- Det har vært en fantastisk sesong, og strålende seertall, sier en godt fornøyd prosjektleder Bård Eriksen i TV 2.

Sosiolog Kjetil Rolness sier i onsdagens Dagbladet at allsang er den minst kule sangformen som finnes, men at det er den mest demokratiske formen for kultur som finnes.

- Allsang skaper en magisk stemning

Katrine Moholt mener det er noe som skjer når så mange mennesker synger sammen.

- Det skaper en magisk stemning både hjemme foran TV-skjermen og blant alle dem som har møtt opp, sier Katrine Moholt til tv2underholdning.no. Hun tror mye av suksessen til Allsang på grensen er at folk får det de vil ha.

- Man får høre akkurat de sangene man har lyst til. Når man går på konsert kan man ofte bli skuffet over at man bare får høre det nye og ikke de låtene de er kjent for. De får man høre her.

QUIZ: Test dine «Allsang»-kunnskaper

Ønsket å lage «Allsang» siden sin start i TV 2

«Allsang på grensen» er noe Katrine virkelig elsker å gjøre.

- Dette er noe jeg har hatt lyst til å lage helt siden jeg startet opp i TV 2, sier hun.

Selv om været under årets allsang ikke alltid har spilt på lag, hevder Katrine at det egentlig ikke har vært så ille.

- Vi har egentlig hatt utrolig flaks med tanke på hvordan sommeren har vært. Det har flere ganger bøttet ned på prøvene, men det har stort sett vært opphold under sending.

aa
aa

- Artister i kø for «Allsang»

Det har vært en stort spekter i artister under årets «Allsang» på grensen, og det har heller ikke vært vanskelig å få folk til å komme - heller omvendt.

- Artister har jo stått i kø for å komme hit. De ser på det som en unik mulighet for å få vist seg frem litt på sommeren også.

- Er det noen du er spesielt imponert over at har kommet?

- Ja, Timbuktu har sagt nei til å gjøre «Allsång på Skansen» flere år, men han stilte opp hos oss. Ellers har vi hatt Lillebjørn Nilsen eksklusivt. Også gjør A1 comeback på Allsang i sendingen torsdag. De har ikke stått på samme scene siden 2002, sier Katrine ivrig.

- Alle sier at de ønsker å komme tilbake.

- Blir det ny sesong?

- Det vet jeg ikke. Det er vanskelig å vite sånt i denne TV-bransjen, sier Katrine som likevel ikke legger skjul at hun håper at det skjer.

- Jeg håper selvfølgelig det. Dette er jo litt babyen min dette, sier Katrine og legger til at de har regnet ut at de har vært hele 100 artister på scenen inkludert henne og makker Tommy Steine.

I tillegg til A1 har svenske Tomas Ledin, med blant andre slageren «I natt er jag din», har også takket ja til å besøke siste sending fra festningen i Halden denne sommeren.

De kjente og kjære artistene Anita Skorgan, Karoline Krüger, Anita Hegerland, Maria Arredondo, Jan Johansen og Kirsti Sparboe byr også til allsang.

På TV 2 torsdag 6. august kl. 20:00

Les alt om «Allsang på grensen» her!