FCKs trener Ståle Solbakken (Foto: Keld Navntoft/SCANPIX)
FCKs trener Ståle Solbakken (Foto: Keld Navntoft/SCANPIX)

Slaget om Norden, del 2

Champions League kvalifisering på onsdagens dobbel.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

TV 2 Sportens spillforslag 5.august, frist kl. 17.55:
31 BATE Borisov-FK Ventspils (0-1) H 1,90
45 Stabæk-FC København H 2,35

Totalodds: 4,47

Hjemmeseier i Borisov
Champions League kvalifisering. BATE Borisov tapte noe overraskende 0-1 i første oppgjør i Latvia. De var i gruppespillet i Champions League forrige sesong. De topper suverent i den hjemlige serien i Hviterussland og er normalt et sterkt hjemmelag. I forrige kvalifiseringsrunde ble det 2-0-seier i begge oppgjørene mot FK Makedonija.

Ventspils vant 1-0 hjemme på Olimpiskais Stadion i første kamp. Denne klubben har flere norske lag stiftet bekjentskap med i europeisk sammenheng tidligere. De gjør sjelden furore i Europa, tross at det ble jevnt mot Brann i fjor. I forrige runde vant de 3-0 hjemme og 3-1 borte mot Dudelange fra Luxembourg.

BATE Borisov er det beste laget og bør snu dette hjemme i Borisov. Vi spiller H med 0-1 fra start.

Offensive lag i Telenor Arena
Champions League kvalifisering. Stabæk gjorde en bra kamp, tross 1-3-tapet i Parken i første oppgjør. Kampen var jevnspilt, og hadde Stabæk vært effektive hadde de hatt et godt utgangspunkt. Det var uansett oppløftende å se et relativt ballsikkert norsk lag i Europa. De har etter hvert funnet seg godt til rette i Telenor Arena og har vært sterke hjemme i det siste. Søndag ble det en enkel 3-0-seier mot Aalesund. Jon Inge Høiland (f) og Inge Andrè Olsen (f) er fortsatt skadet og må se denne fra tribunen. Det betyr at 19-årige Thomas Rogne, som gjorde en bra kamp i Parken, får fornyet tillit i midtforsvaret.

FC København skal si seg godt fornøyd med at de har 3-1 å gå på etter første oppgjør. Denne kampen har prioritet, dermed ble det 1-1 hjemme mot Silkeborg i serien lørdag. De har åpnet med moderate fire poeng på de tre første kampene i den hjemlige Superligaen. En smule bekymring for underlaget har det vært, men på sedvanlig vis tar danskene dette på hælen og er ikke bange for å ryke ut. Ståle Solbakken har ingen nye problemer med mannskapet.

Nøkkelen for Stabæk blir å holde tett bakover mot et offensivt sterkt FC København. Klarer de det, kan det bli en spennende aften i Telenor Arena.

Vurdert av Tage Barstad