Tettey (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Tettey (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Tettey skrev under for Rennes

Signert fireårskontrakt.

Alexander Tettey signerte i formiddag en fireårskontrakt med den franske klubben Rennes.

Det bekrefter Stig Lillejord overfor TV 2 Sporten. Lillejord er mannen som har bistått Rennes i forhandlingene med Rosenborg.

Mandag gikk Tettey gjennom de medisinske testene.

Ifølge Adressavisen får Tettey en årslønn på rundt åtte millioner kroner i den franske toppklubben.

Får nummer fire på ryggen
Tettey skal iføre seg den røde og svarte Rennes-drakten med nummer fire på ryggen.

- Dette er nok blant det aller største jeg har vært med på i fotballkarrieren min. Den franske ligaen er en av de beste i Europa, og Rennes har gjort det bra i den ligaen, sa Tettey til adressa.no.

På pressekonferansen i Frankrike hadde Tettey med seg både hovedtrener Frédéric Antonetti og klubbdirektør Pierre Dréossi.

- Han er tenk å gå inn å fylle hullet vi fikk sentralt i midtbanen. Vi har fulgt Tettey nøye i lang tid, og føler oss trygge på at det er spilleren vi har lett etter, sa klubbdirektør Dréossi.

Tettey sliter fortsatt med en strekkskade etter Rosenborgs kamp mot Qarabag. Han kunne derfor ikke delta på tirsdagens trening med sin nye klubb.

- Som å begynne i første klasse
Da det ble klart at Rosenborg hadde akseptert et bud fra Rennes var det en lykkelig Alexander Tettey som snakket med TV 2 Sporten.

- Det blir som å begynne i første klasse igjen. Jeg er kanskje ikke jevngod med spillerne i Rennes - de holder nok et høyere nivå enn meg selv. Det blir hardt, men jobber jeg slik jeg gjør på trening skal jeg ta nivået bra, sier Tettey.

Se intervjuet med Tettey her:

330260