okomat111 (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)
okomat111 (Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX)

– Økologisk mat er ikke sunnere

Du blir ikke sunnere, bare fattigere av økologisk mat viser ny undersøkelse.

Engelske forskere har studert forskjellene på sprøytet og usprøytet mat, og konklusjonen er klar – du blir ikke noe sunnere av å spise økologisk mat.

Les også: Sannheten om antioksydanter

Undersøkelsen ble utført av The Foods Standards Agency i England, og er ifølge BT.dk den største studien noensinne utført på området.

Resultatet er et hardt slag mot det stadig voksende økologiske matmarkedet, og vil helt sikkert skuffe de mange som betaler litt ekstra for å få en ren økologisk samvittighet, skriver BT.

Analysen, som kommer etter 50 år med forskning på økologiske matvarer, ble raskt avvist av en av Englands største interesseorganisasjoner for økologisk mat, The Soil Association.

Kritikerne understreker at den omfattende undersøkelsen ikke ser på de mulige bieffektene av sprøytemidler, og det faktum at økologisk matdyrking er bedre for naturen.