Marianne Skarpnord  (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Marianne Skarpnord (Foto: NIGEL RODDIS/REUTERS)
Marianne Skarpnord  (Foto: RICHARD HEATHCOTE/AFP)
Marianne Skarpnord (Foto: RICHARD HEATHCOTE/AFP)

Skarpnord-smell i British Open

Seiersdrømmen knust.

Marianne Skarpnord gikk på en real smell på det 15. hullet i British Open lørdag. Med fire slag over par på hullet ble seiersdrømmen knust.

Etter å ha gått tredjedagen fire slag over par, er Skarpnord fem over etter tre dager på den krevende linksbanen i Lytham St. Annes. Likevel ligger hun på delt 18.-plass.

Opp til ledende Catriona Matthew er det hele ni slag. Hun ligger fire under par. Skarpnord har bare tre slag opp til en plass blant de ti beste.

Den norske golferen lå på en delt åttendeplass etter to dager, og åpnet svært godt også lørdag. Med to birdier på de første fire hullene spilte hun seg helt opp i teten. Tre bogeyer fulgte, men Skarpnord var fortsatt høyt oppe på listene.

Men så kom den store nedturen. På hull 15, der Skarpnord noterte par både torsdag og fredag, måtte hun ty til ni slag. Det var fire slag over par, og gjorde at hun raste på listene. En birdie på nest siste hull reddet noe av dagen.

British Open er årets siste Major-turnering. Marianne Skarpnord håper på at prestasjonen i England er så sterk at hun kan få en plass på Solheim Cup-laget til Europa. (©NTB)