Jose Luis Rodriguez Zapatero og Alberto Contador (Foto: Rafael Giner/AFP)
Jose Luis Rodriguez Zapatero og Alberto Contador (Foto: Rafael Giner/AFP)

Spanias statsminister med Armstrong-stikk

- Contador har ingen rivaler, selv om det er vanskelig å akseptere for enkelte, sier José Luis Rodriguez Zapatero.

Det har vært isfront mellom Tour-vinner Alberto Contador og Lance Armstrong både under og etter Tour de France.

- Mitt forhold til Lance er ikke-eksisterende. Selv om han er en stor mester har jeg aldri beundret ham. Det vil jeg heller aldri gjøre, sa Contador etter Touren.

Spanias statsminister støtter Contador
Det fikk både Armstrong og Astana-sjef Johan Bruyneel til å reagere.

- Noen ganger er det bedre å tie og bli oppfattet som en tulling, enn å snakke og dermed fjerne all tvil, Bruyneel på Twitter.

Ordkrigen er imidlertid ikke over av den grunn, for selv om Armstrong har fått med seg den mektige Astana-sjefen Bruyneel sin side, har Contador ett ess i ermet: Den spanske statsministeren José Luis Rodriguez Zapatero.

- Han har ingen rivaler, selv om det er vanskelig å akseptere for enkelte, sa Zapatero, og hintet med det tydelig til ordkrigen med Armstrong, da han møtte Contador i Madrid onsdag.

Drømmer om nytt spansk storlag
Neste sesong vil heller ikke de to rivalene være lagkamerater. Armstrong har annonsert at han skal sykle for nystartede laget RadioShack neste sesong, mens Contador sannsynligvis forlater Astana.

- Å bli i Astana er ikke lenger sannsynlig. Å skape et nytt spansk lag ville vært ideelt, og jeg har snakket med Zapatero om dette, sier Contador ifølge Cyclingnews.