test5 (Foto: TV 2/)
test5 (Foto: TV 2/)

Lundemo: - Ser ikke bra ut

Tvilen har allerede meldt seg hos Hallgeir Martin Lundemo etter noen få mil.

Med Petter Northug som drahjelp håper Hallgeir Martin Lundemo at han skal rekke over 26 fjelltopper på 39 timer i fjellene rundt Meråker. Klokka seks i morges gikk startskuddet for ekstremløpet.

Før ekstremløpet var han ganske sikker på at han skulle ha en sjanse til å slå sin egen rekord på 39 timer og 40 minutter. Etter drøye 30 av totalt 230 km var han ikke spesielt optimistisk med tanke på det kunne bli ny rekord.

- Jeg er ikke helt fornøyd med farten og vi ligger litt etter skjema. Jeg må innrømme at jeg er bekymret med tanke på om det blir ny rekord, sier Hallgeir Martin Lundemo til TV 2 Sporten.

- Det er vått og mye vind, hvordan påvirker det løpet?

- At bakken er såpass våt gjør det vanskelig å ha den farten vi ønsker oss. Og med motvind i tillegg så blir dette tøft.

- Hvor lenge lever du i håpet?

- Om ca sju timer vet jeg om det er mulig men min gamle rekord er tydeligvis ganske hard. Jeg er ikke optimistisk men det er altfor tidlig å gi seg, sier Lundemo.

Følg løpet her!

- På grensen til galskap
Før løpet var Lundemo optimist.

- Utfordringen blir at det er bratte fjell ned fra toppene. Det får selvfølgelig konsekvenser for ankler og kneledd så det blir en kraftprøve av dimensjoner, sier Hallgeir Martin Lundemo til TV 2 Sporten.

- Han har jo et ønske om å slå sin egen rekord på 39 timer og 40 minutter. Han har fryktelig lyst til å forbedre den. Det blir spennende å følge med, når været er slik som det er nå kan det bli bra, sier Petter Northug til TV 2 Sporten.

Northug nøyer seg kun med korte etapper for å dra opp tempoet i løpet, resten følger skiesset fra helikopter.

Mange vil påstå at dette er galskap?

- Det er vel ikke galskap men det ligger på grensen til å være det, sier Lundemo.

- Det er i hvert fall ikke fornuftig, det er litt av en reise de begir seg ut på. Det er fryktelig langt, sier Northug.