John Pelu (Rosenborg)  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
John Pelu (Rosenborg) (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Pelu forlater Rosenborg

John Pelu fikk bare én sesong i Tippeligaen.

John Pelu har vært på utlån til FK Haugesund denne sesongen. Nå er overgangeng gjort permanent melder Rosenborgs hjemmesider.

- Dette er en god løsning for begge parter. Situasjonen til Pelu endret seg i vinter da vi hentet inn to nye spisser, og han havnet bak i køen. Konkurransen er fremdeles tøff på de offensive plassen og derfor er det en god løsning at han går til en klubb der han får spille, sier sportslig leder Erik Hoftun.

Pelu kom til Rosenborg fra Kongsvinger etter 2007-sesongen. I fjor fikk han imidlertid bare syv kamper for trønderne i Tippeligaen.

Prøvde seg i USA
Den kampen han gjorde seg mest bemerket i, var mot Viking da han angivelig fikk krampe og falt uten kroppskontakt med Ragnvald Soma. RBK fikk straffespark og vant kampen 2-0.

Etter sesongen var han på prøvespill i USA hos Real Salt Lake, men fikk ikke kontrakt der. I stedet ble han leid ut til FKH.

Denne sesongen har han scoret to mål på ti kamper for FKH i Adeccoligaen. Han har nå skrevet under for klubben ut 2010.

- Jeg tror dette er et bra alternativ for meg. Her får jeg spilletid og det er viktigst nå. Klubben har store ambisjoner og har som mål å rykke opp i Tippeligaen og det håper jeg å bidra til, sier Pelu til Rosenborgs hjemmesider.