Alberto Contador, Andy Schleck, Fränk Schleck  (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)
Alberto Contador, Andy Schleck, Fränk Schleck (Foto: PASCAL PAVANI/AFP)

Schleck-brødrene blir hjelperyttere

Men ikke for Lance Armstrong.

Etter et imponerende Tour de France med henholdsvis 2. og 5. plass til Andy og Fränk Schleck, blir de to brødrene hjelperyttere i Vuelta a España.

For etter en fantastisk debutsesong som proffsyklist, satser Bjarne Riis alt på sin 24 år gamle landsmann Jakob Fuglsang i Spania.

- Det ser ut til at det blir jeg som blir sammenlagtrytteren i Vueltaen. Jeg får god støtte i Schleck-brødrene, Fabian Cancellara, Karsten Kroon, Alexandr Kolobnev og Stuart O'Grady, sier Fuglsang til feltet.dk.

Debuterer i treukersritt
24-åringen har blant annet vunnet Tour de Slovénie sammenlagt, tatt bronse på tempo det danske mesterskapet og klart sjetteplass i både Volta a Catalunya og Dauphiné Libéré i sin aller første sesong som proff.

Nå får den tidligere mountainbikesyklisten sjansen til å vise hva han er god for i en av Grand Tours. Det blir hans aller første treukersritt noensinne.

- Jeg kan absolutt ikke klage. Planen er at de skal ned og forberede seg til VM. Så kan det være at jeg får love til å kjøre for sammendraget og prøve å se hva jeg klarer. Så får vi se hvordan det går, sier Fuglsang.

Kurt Asle Arvesen har også forhåpninger om å være tilbake etter kragebeinsbruddet tidsnok til å rekke treukersrittet i Spania som starter 29. august i nederlandske Assen.

Ettertraktet
De to Schleck-brødrene har vært koblet til Lance Armstrongs nye lag Radio Shack.

Ifølge den franske sportsavisen L'Equipe skal det ha blitt forhandlet intensivt i løpet av Touren mellom Armstrong og Andy Schleck, men den unge luxembourgeren skal ha sagt nei.

Grunnen er at amerikaneren ikke vil ha storebror Fränk med på laget. Dermed ser det ut til at Andy fortsetter i Saxo Bank, i hvert fall ut kontraktstiden neste år, skriver L'Equipe.