Frank Løke  (Foto: Hans Punz/AP)
Frank Løke (Foto: Hans Punz/AP)

Løke-saken drar ut i tid

Frank Løke-saken forvirrer forbundene. Det Sveitsiske Håndballforbundet skal frigi spillerlisensen til Frank Løke. Men de venter igjen på svar fra danskene.

- Vi venter på kontraktene fra den danske klubben Skjern. Det er vi som skal frigi spillerlisensen, men vi må finne ut hva som har skjedd i saken først. Derfor trenger vi kontraktene som han skal ha skrevet under på. Deretter vil vi bestemme oss, sier Daniela Gunther i det sveitsiske håndballforbundet til TV 2 Sporten.

Frank Løke skal ha skrevet under for både kroatiske Zagreb og danske Skjern. Han spilte tidligere i sveitsiske ZMC Amicitia Zürich, og det er derfor det Sveitsiske Håndballforbundet som nå skal frigi spillerlisensen til en av de to klubbene.

Vil se kontraktene
- Dette er en vanskelig sak. Vi vet fortsatt ikke hva Løke har gjort, og vi har ikke sett noen av kontraktene. Vi jobber med saken videre her hele tiden, men vi er avhengig av å få et svar fra danskene. Men det må skje noe i løpet av noen uker, fortsetter Gunther.

- Bestemmer ingenting nå
Det Sveitsiske Håndballforbundet må frigi spilleren innen 9. august, for da er det gått en måned siden de to klubbene Zagreb og Skjern søkte om spillerlisensen til Frank Løke hos det Europeiske Håndballforbundet.

- Vi skal ikke bestemme noe som helst nå. Vi venter på hva det Sveitsiske Håndballforbundet gjør nå, også skal vi godkjenne overgangen helt til slutt, sier Doru Simion i det Europeiske Håndballforbundet.