faksimile
faksimile

- Å lese Elle blir som å lese Aktuell Rapport

Nakne kjendiser skaper bråk.

I augustnummeret av Elle poserer fem av Norges kvinnelige kjendiser naken. Synnøve Skarbø, Mona Grundt, Anette Stai, Maria Haukaas Storeng og Pernille Holmboe takket alle ja til å kaste klærne i bladet.

Debatten har rast på Elles egne nettsider, og mange lesere mener at bildene skaper komplekser for vanlige kvinner og at bladet kun har valgt det de mener er pene kvinner.

Hva mener du om bildene? Diskuter nederst!

- Attraktive og nær perfekte kropper og ansikt

I en kronikk i fredagens VG går tekstforfatter Dagfinn Norbø ut mot damebladenes kvinnesyn og bruken av naken kjendiser. Han spør seg hva de vanlige A4 og A3-kvinnene som leser intervjuene og ser bildene skal slutte av reportasjen der kjendiskvinnene også snakker om sine egne komplekser.

- Her viser tre modeller, en programleder og en popstjerne fram det alle kvinner og menn vil si er attraktive og nær perfekte kropper og ansikter, og likevel klager de!, skriver Nordbø i kronikken i VG.

- Dette er tøv

Sjefsredaktørene i både Elle og Henne avviser krikken fra Nordbø.

- Nordbøs utspill er basert på slutninger om at alle jenter og kvinner får komplekser av å omgi seg med vakre og veldreide kropper. Det er et premiss jeg ikke er enig i. Mener han at vi må kvitte oss med veldreide kropper for å bli kvitt komplekser? spør Elles sjefsredaktør Signy Fardal til VG.

Sjefsredaktør i Henne, Ellen Arnstad, er enig.

- Gjennom mange hundre år har kvinnekroppen vært tabu. De kvinnene som lar seg avbilde slik trenger ikke råd fra en mann som Dagfinn Nordbø, sier hun til avisen.

- Som å lese Aktuell Rapport

Men Nordbø holder på sitt.

- Jeg sutrer ikke, jeg debatterer. Norske dameblader i dag inneholder langt flere sexy bilder av kvinner enn et hvilket som helst mannfolkblad. Å lese Elle i dag blir som å lese Aktuell Rapport, sier Nordbø til VG.

Hva mener du om bildene? Diskuter under.

På Twitter? Følg «God kveld Norge» her
Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)