Michael Rasmussen (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)
Michael Rasmussen (Foto: CHRISTOPHE KARABA/EPA)

«Kyllingen» får grønt lys til å gjøre comeback

Men UCI liker dårlig at Michael Rasmussen ikke vil betale dopingbot.

Se og følg alle Tour de France-etappene direkte i vårt sykkelsenter

Michael Rasmussen er ferdigsonet med sin dopingkarantene lørdag, og kan således hente frem igjen konkurransesykkelen.

Det har hersket tvil om dansken - som ble kastet ut av Tour de France i 2007 fordi han hadde løyet om hvor han befant seg før rittet - ville få lov av det internasjonale sykkelforbundet (UCI) til å gjenoppta sin karrière.

Ikke betalt dopbot
Først og fremst fordi han ikke har betalt dopingboten han forpliktet seg til før Tour-starten i 2007. Alle rytterne måtte nemlig sette navnet sitt på en kontrakt som krevde en hel årslønn i bot hvis de ble dopingtatt.

Nå har imidlertid UCI gitt grønt lys til Rasmussen, melder de i en pressemelding.

Alt om Touren: Nyheter | Resultater | Lag/Ryttere | Sendeskjema | Etappene

Lek sportsdirektør og vinn sykkel - spill Tourmanager!

Sykkelsportens mektigste organ er likevel ikke fornøyd med at den tidligere Rabobank-rytteren fortsatt ikke har punget ut.

- Bør ikke gjøre comeback
- Rasmussen skrev under og forpliktet seg til å bidra til antidopingarbeidet gjennom å betale en årslønn, hvis han brøt antidopingreglene. Selv om han fikk to års utestengelse, har han fortsatt ikke gjort dette, heter det i pressemeldingen.

Før de understreker:

- Det er UCI sitt syn at han ikke bør gjøre comeback. Men vi skal ikke så i veien for Rasmussens tilbakekomst til sykkelsporten.

PS! Rasmussen har fortsatt ikke signert for et nytt lag, men det er ventet at hans første konkurranse blir et gateritt i Danmark.