Tommy Knarvik scoret 1 0 målet for Tromsø, og ble feiret av hele laget, under kvalifiseringskampen til Europa League mellom Tromsø IL og Dinamo Minsk i Tromsø torsdag kveld.  (Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX)
Tommy Knarvik scoret 1 0 målet for Tromsø, og ble feiret av hele laget, under kvalifiseringskampen til Europa League mellom Tromsø IL og Dinamo Minsk i Tromsø torsdag kveld. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX)
Tommy Knarvik  (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
Tommy Knarvik (Foto: Bertinussen, Rune Stoltz/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Per Mathias Høgmo (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Moldskred sendte Gutan videre

Tromsø slo Dinamo Minsk 4-1 og er videre i Europaligaen.

Tromsø - Dinamo Minsk: 4-1 (4-1 sammenlagt)

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Alfheim Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Tromsø avanserte til tredje kvalifiseringsrunde til Europaligaen etter å ha slått hviterussiske Dinamo Minsk 4-1 på Alfheim torsdag kveld.

Tommy Knarvik ga Tromsø ledelsen takket være et langskudd før pause.

Tromsø kjørte kampen, men måtte vente til et kvarter gjensto før de klarte å øke ledelsen til 2-0. Det kom etter at bortelagets Alexandr Martynovich styrte et innlegg fra Morten Moldskred i mål.

Dinamo kom imidlertid tilbake og reduserte til 1-2 ved Bruno Zita etter å ha blitt redusert til ti spillere

Etter å ha fått sin andre spiller utvist raknet det for hviterusserne i sluttminuttene. Morten Moldskred og Tommy Knarvik fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Se kampsammendrag i videovinduet øverst!

Solide offensivt
Etter Rosenborgs overraskende exit tidligere i kveld var det opp til Tromsø å forsvare Norges ære i Europacupen.

Det klarte de med glans.

- Vi har to perioder der vi gir dem for mye plass. I starten av første omgang og i midten av andre. Offensivt skaper vi så mange sjanser tidsspørsmål før vi avgjør. Vi skulle gjort det mye før, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo til TV 2 Sporten etter kampen.

Moldskred-skryt
Han skrøt av angriperen Morten Moldskred som gang på gang gjorde Minsk-forsvarerne svimle med stor bevegelighet og veltimede løp.

- Det er veldig greit for han. Han var meget dyktig og i dag satt vikelig løpene hans. Det skal han ha stor kreditt for, roser Høgmo.

Moldskred selv var også tilfreds med å tilsynelatende ha funnet tilbake til taktene som gjorde han ettertraktet på overgangsmarkedet forrige sesong.

- Jeg burde kanskje ha scoret flere også. Vi vinner fortjent og det er det viktigste, sier han til TV 2 Sporten.

Liker tøft kampprogram
Tromsø-spissen gleder seg til neste runde vel vitende om at plass i gruppespillet i Europaligaen vil være et enormt løft for klubben. Sportslig så vel som økonomisk.

- Det er viktig å gå videre så klart. Det betyr økonomi for klubben og det er moro for oss spillere. Det er noe alle vil være med på, sier Moldskred.

Lagkamerat Tore Reginussen er enig. Han gleder seg til det tøffe kampprogrammet som venter Tromsø.

- Det er bare bra. Da slipper vi å trene så mye. Det er kamper vi liker å spille, sier midtstopperen.

- Vi lærer mye av å møte gode motstandere i Europa. Det gir ekstra motivasjon å møte andre lag enn vi møter til vanlig, fortsetter han.

Møter Slaven Belupo
I neste runde venter kroatiske Slaven Belupo som slo ut makedonske FK Milano Kumanovo med 12-2-seier sammenlagt. Tromsø skal spille hjemme først den 30. juli med returoppgjør i Kroatia en uke senere. Det passer Høgmo bra.

- Vi får gjøre det til en suksessoppskrift, sier han.