Erik Hamren  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Erik Hamren (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
SADIGOV SUSER
SADIGOV SUSER
prica_sumo
prica_sumo
Aslan Karimov og Alexander Tettey  (Foto: Ned Alley/SCANPIX)
Aslan Karimov og Alexander Tettey (Foto: Ned Alley/SCANPIX)

Hamrén: - Det gjør veldig vondt

Midtstopperen Rashad Sadigov dundret inn et frispark via tverrliggeren like før pause.

Qarabagh - Rosenborg: 1-0 (1-0 sammenlagt).

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter.

Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg er slått ut av Europacupspill etter å ha tapt 0-1 for aserbajdsjanske Qarabagh i Agdam torsdag ettermiddag.

- Veldig, veldig vondt
Med 0-0 fra hjemmemøtet hadde Rosenborg et vanskelig utgangspunkt, men de færreste hadde ventet at den lille klubben fra Aserbajdsjan skulle slå tippeligalederne.

Rosenborg fikk det imidlertid uventet tøft. Trønderne skapte lite i første omgang. Et spektakulært frispark av Rashad Sadigov like før pause var det som skulle til for å knuse Erik Hamréns drøm om spill i Europaligaen.

Se scoringen i videovinduet øverst!

- Det gjør veldig, veldig vondt. Både for meg, spillerne og for ledelsen, sier RBK-trener Erik Hamrén til TV 2 Sporten etter sjokkexiten.

RBK ville ha avansert på bortemålsregelen dersom de hadde utlignet og maktet uavgjort. Det greide de ikke.

Svak førsteomgang
Til tross for kraftig bedring etter pause maktet ikke RBK å produsere veldig store muligheter. Qarabagh tok få sjanser defensivt og maktet å demme opp inne i sekstenmeteren.

- Vi leverer en dårlig første omgang med en fantastisk scoring til de som gjør at vi får problemer. Vi har en bra vilje i andre omgangen, men vi klarte ikke å få den scoringen vi trengte.

Han mener slett innsats av spillerne før pause har mye av skylden for nederlaget.

- Vi hadde en stor utfordring her etter resultatet i Trondheim. Da er vi avhengige av å ha ni til ti spillere som virkelig er oppe på det riktige nivået. I første omgangen var det kun tre, fire stykker som viste det motet som skulle til. I andre omgang har jeg ingenting å klage på. Da kjører vi på, men det blir en sånn kamp det kan bli i blant, men det er klart det er svakt at vi spiller to kamper mot dem uten å score. Det er vi veldig misfornøyde med, sier Hamrén.

Farvel, Europa
- Hva hadde det betydd for Rosenborg å gå videre til Europaligaen?

- Alle klubber synes det er viktig å være ute i Europa. For Rosenborg var det veldig viktig både sportslig og ikke minst økonomisk, svarer Hamrén.

RBK-ledelsen valgte å spare ballfordeleren Marak Sapara til begge oppgjørene mot Qarabagh. Dette fordi de venter på et bud fra tyrkiske Besiktas. Klubben skal ha stilt som krav at Sapara kan spille for dem i Europacupen.

Hamrén tror ikke Saparas fravær hadde avgjørende betydning for utfallet.

- Et lag består av flere enn en spiller. Vi bedømte det slik at vi hadde gode sjanser for å vinne her uten Sapara og det står jeg for fortsatt, sier Hamrén.

Hør et utdrag med TV 2 Sportens intervju med Hamrén:

329278

Tettey nærmest
Alexander Tettey fikk Rosenborgs største mulighet i kampen da han fikk gå uforstyrret opp å heade fra ti meters hold etter 75 minutter. Headingen var hard, men keeper sto riktig plassert og reddet.

I tillegg til Tetteys forsøk hadde innbytter Trond Olsen et par halvsjanser i andre omgang.

Se høydepunkter fra kampen i vieovinduet under:

329286