Sven Göran Eriksson  (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)
Sven Göran Eriksson (Foto: LINDSEY PARNABY/EPA)

Svennis: - Alltid ønsket en Premier League-retur...

Nei, Svennis har ikke blitt senil - han er bare tålmodig.

Onsdag ble Sven Göran Eriksson smått sensasjonelt ansatt som sportsdirektør i Notts County.

- Vil til Premier League
Med det fikk svensken det overordnede sportslige ansvaret for Englands eldste profesjonelle fotballklubb.

Notts County spiller imidlertid i League Two, på fjerde høyeste nivå i England. Det hindrer imidlertid ikke Eriksson til å sette seg ambisøse mål.

- Jeg har alltid sagt at jeg ønsker å komme tilbake til Premier League. Det er verdens beste liga. Jeg har valgt en litt vanskelig måte å gjøre det på. Det vil ta noen år, men jeg er sikker på at vi vil klare det, sier Svennis.

- Den største fotballutfordringen i mitt liv
Det blir nok ikke bare enkelt, men den svenske trenerlegenden har ikke noe imot en utfordring. Og oppdrag Notts County ser han på som den vanskeligste han har hatt noensinne.

- Det er derfor jeg sitter her. Det er kanskje den største fotballutfordringen i mitt liv. Å prøve å ta Notts County tilbake til Premier League, sammen med manageren og alle andre, er målet, sier Eriksson.

Tjener fett
For jobben får Eriksson også meget godt betalt. En årslønn på rundt 10 millioner kroner, saftige bonuser og et stort transferbudsjett, i tillegg til aksjer i klubben.

Ifølge Expressen får Eriksson en aksjeandel på rundt 10 prosent, og jo lenger opp i divisjonssystemet den svenske ringreven får klubben, jo mer vil sannsynligvis verdien på aksjene stige.

I tillegg vil Svennis få en betydelig høyere lønn, dersom klubben for eksempel kommer seg opp til Championship.