mulla Krekar
mulla Krekar

Mulla Krekar-saken sett fra USA

Kontroversielt amerikansk reportasjeprogram som retter søkelyset på Norge og Mulla Krekar-saken.

Den amerikanske tv-kanalen NBC står bak reportasjeserien «The Wanted», som retter søkelyset mot personer som mistenkes for å stå bak terroraksjoner og krigsforbrytelser, men som fremdeles lever i frihet i vesten.

Selvmordsaksjoner

I det første programmet rettes fokus mot Norge og Mulla Krekar. Krekar er grunnlegger og lederen av terrorgruppen Ansar Al Islam, som mistenkes for å stå bak selvmordsaksjoner mot amerikanske soldater i Irak.

TV 2 viser det kontroversielle og høyaktuelle programmet bare to dager etter at det ble vist på amerikansk TV.

- «The Wanted» handler om å søke rettferdighet for ofrene for terrorisme og overgrep. Vi håper den vil starte en viktig dialog om krigsforbrytelser, forbrytelser mot menneskeheten og folkemord, og den likegyldigheten og politiske kynismen som forhindrer at terrorister blir stilt til ansvar for sine handlinger, sier den tidligere etterretningsoffiseren David Crane, som er en av terrorjegerne i programmet.

Les også: - Mulla Krekar forsvarte terrormål i Norge

Les også: Krekar-loven imponerer ikke Frp

Mulla-debatt

På programmet «Sommertid», ble det tirsdag kveld diskutert og forklart mer om mulla Krekar-saken. Se innslaget gratis under her, så forstår du med ett hva den komplekse saken går ut på.

329122

Se «Oppdrag Mulla Krekar» på TV 2 torsdag 23. juli kl. 21.45.