Kjetil Rekdal  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Kjetil Rekdal (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Rekdal: - Enkelte vil heller gå konkurs enn å selge

AaFK-treneren rister på hodet av andre Tippeliga-klubbers holdning.

Ålesund (TV 2 Sporten): Kjetil Rekdal har fått mulighet til å hente to-tre spillere i løpet av det kommende overgangsvinduet.

Vil forsterke laget
De forsterkningene blir neppe funnet innenlands.

- Vi vil gjerne handle norsk, men det er ikke mulig. Så da må vi over grensa, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

- Til og med nå med finanskrise og alt?

- Det er enkelte som heller vil gå konkurs, tror jeg. Det var stygt sagt. Enkelte vil heller gå i minus enn å selge. Vi får respektere det. Folk får drive som de vil. Får vi ikke kjøpt de vi vil ha, får vi gå for en annen, sier AaFK-treneren.

Håper klubbene klarer å beholde lisensene
Sunnmørsklubben er blant de i Tippeligaen som foreløpig ikke har måttet gjennomføre lønnskutt. Rekdal skjønner ikke at de som sliter økonomisk overpriser spillere andre klubber ønsker å kjøpe.

- Det er lønnskutt over hele fjøla og klubber som ikke klarer å betale regningene sine. Vi får drive på vår måte, sunt og fornuftig, og skaffe oss de spillerne vi klarer, og som vi har råd til å betale, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

- Sikter du til en klubb på Oslo vest?

- Jeg sikter ikke på noen klubber. Det er mange som sliter, og noen sliter mer enn andre. Jeg håper det løser seg og at det ikke blir lisensinndragelse for den ene og den andre etter sesongen, sier romsdalingen.

Tynn stall
Dersom det kommer nye fjes til Ålesund i løpet av sommeren, er det mest sannsynlig med defensive forsterkninger i tillegg til ny keeper.

- Det er 18 utespillere i stallen og mulighet til å fylle på med to-tre stykker. Så får vi prøve å treffe riktig når vi henter. Jeg tenker først og fremst på forsvarsspillere, ikke fordi jeg tenker defensivt, men vi har altfor få forsvarsspillere i stallen. Jeg skulle gjerne hatt en midtstopper inn. Vi prøvde oss før vinduet stengte i vår, nå får vi prøve på nytt, forteller Rekdal.