Prince ga sjeldne konserter i Montreux

Fans fra hele Europa valfartet i helgen til Montreux for å oppleve at Prince avsluttet den berømte sveitsiske jazzfestivalen med to konserter.

Den siste konserten varte til tidlig søndag morgen. Da hadde han sunget en blanding av gamle slagere som «Little Red Corvette» og «Purple Rain» og flere ferske låter fra den siste plata som han har spilt inn sammen med Bria Valente.

De 8.000 billettene til konsertene ble revet vekk på bare åtte minutter da konsertene ble annonsert få dager etter at Michael Jackson døde. Det er de eneste konsertene Prince gir i Europa denne sommeren. Billettprisen på opptil 480 dollar så ikke ut til å skremme noen.

Den amerikanske stjernen hadde på seg en knallrød drakt, gullkjede og røde og hvite platåsko da han dukket opp på scenen med en rød gitar, badet i lilla spotlight.

Grunnleggeren av Montreuxfestivalen, Claude Nobs, var strålende fornøyd med oppvisningen. Han mener Prince ga en helt unik konsert, annerledes enn alt han har gjort tidligere. Musikken han spilte blir omtalt som en «groovy blanding av soul, jazz og funk».

Forrige gang Prince var på Montreuxfestivalen, var for to år siden. Da dukket han opp på en kafé klokka 3 om natten og jammet gratis sammen med bandet sitt. (©NTB)