Christina Vukicevic  (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)
Christina Vukicevic (Foto: ADRIAN DENNIS/AFP)

- Vukicevic er i verdensklasse nå

Christina Vukicevic tok gull i suveren stil i U23-EM.

Kaunas (TV 2 Sporten): Christina Vukicevic innfridde de enorme forventningene i finalen på 100 meter hekk i U23-EM i Kaunas i Litauen.

Etter å ha jogget inn til seier i forsøk og semifinale skrudde 22-åringen opp farten i finalen, og i to sekundmeters motvind løp hun inn til sterke 12,99.

Etterpå var Vukicevic strålende fornøyd med å endelig ta gull.

- Jeg har tatt tre sølv tidligere, så det var vanvittig deilig å avslutte juniorepoken med gull, strålte hun etter løpet.

Bærumsjenta var spesielt godt fornøyd med tiden.

- I to sekundmeters motvind er det kjempebra å løpe under 13 blank. Jeg hadde 1,5 i medvind da jeg satte norsk rekord i Hengelo, og vil definitivt sammenligne løpet i dag med rekordløpet.

- Hun er i verdensklasse nå
For sportssjef Ronny Nilsen smakte seieren ekstra godt, etter en serie med skuffende resultater på EMs to første dager.

- Det er klart dette er veldig viktig for laget, og for norsk friidrett. Vi har dessverre hatt en del medaljekandidater som ikke har prestert opp mot sitt beste, og da er det spesielt hyggelig at Christina lykkes.

- Hvor imponert er du over henne?

- Hun distanserer jo feltet og vinner med tre tideler. Hun er i verdensklasse nå, og det viser hun her i dag.

De andre norske skuffet
For de andre norske har det vært en ny, skuffende dag i Litauen. Det begynte med at Ezinne Okparaebo ikke stilte til start på 200 meter grunnet en føling med en strekk i låret.

Sjukjemperen Ida Marcussen ble nummer 11 i senior-VM i Osaka for to år siden, men har siden slitt med å levere resultater. Etter fire øvelser ligger hun helt nede på 12. plass i sjukampkonkurranse.

En annen medaljekandidat var Fredrik Amundgård, men 20-åringen taklet hverken heten eller nervene, og endte på en skuffende 6. plass. Bestekastet 57,38 oppnådde han i andre omgang, men det er hele fem meter bak hans bestenotering satt tidligere i år.

Heller ikke høydehopperen Øyunn Grindem lyktes. Etter en god kvalifisering der hun gikk over alle høydene i første forsøk, ble det tre strake riv på 1,83 i finalen. Fra håpet om å snuse på medaljekampen, måtte Grindem pakke sakene før finalen var skikkelig i gang. 21-åringen var veldig lei seg over egen innsats.

- I dag fikk jeg det rett og slett ikke til å stemme, og det kjennes utrolig trist, sa en skuffet Grindem etter høydefinalen.