Emmanuel Adebayor  (Foto: GLYN KIRK/AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: GLYN KIRK/AFP)

Adebayor signerte femårskontrakt med City

Mark Hughes fortsetter stjerneshoppingen.

Emmanuel Adebayor har passert den medisinske testen og signert en femårskontrakt med Manchester City.

Ifølge britiske medier får Arsenal rundt £25 millioner for Adebayor, noe som tilsvarer godt og vel 250 millioner norske kroner.

City har alt forsterket angrepet med Carlos Tévez og Roque Santa Cruz i sommer og City skal ha brukt rundt 700 millioner norske kroner på de tre spissene som tilsammen scoret 19 mål i Premier League forrige sesong.

Det betyr at trioen scoret like mange som Premier League-toppscorer Nicolas Anelka. Adebayor scoret ti mål, Tévez fem og Santa Cruz fire.

City har også kjøpt midtbanestjernen Gareth Barry fra Aston Villa.

- Jeg ble født til å spille fotball
300 City-fans hadde møtt opp ved City of Manchester Stadium for å hilse 25-åringen fra Togo velkommen, og Adebayor satte pris på velkomsten.

- Det fikk meg til å føle meg veldig velkommen og spesiell. Jeg gleder meg til å spille for Citys fans og vise dem hva jeg kan, sier Adebayor til Citys nettsider.

- Jeg ble født til å spille fotball og det er det jeg ønsker å gjøre. Jeg har kommet hit for å skrive historie for denne klubben og disse supporterne. Det er det styrformannen og manageren fortalte meg at de ønsker å gjøre og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Adebayor.

- Gir spillet vårt en ny dimensjon
Manager Mark Hughes er meget fornøyd med at City har skaffet seg nok en klasseforsterkning.

- Emmanuel har vært en av de beste spissene i Premier League siden han kom fra Frankrike og vi er henrykte over at han har gått med på å komme til oss.

- Sammen med de andre kjøpene vi har gjort i de to siste overgangsvinduene vil han forsterke våre muligheter til å konkurrere med de beste lagene, sier Hughes.

Han tror Citys nye forsterkning vil gi City-angrepet en ny dimensjon.

- Han gir oss vesentlig balanse og kraft i angrepet vårt. Han har alt en toppspiss behøver. Han er allsidig, sterk, rask og smidig med ballen. Jeg er frem til å jobbe med ham. Han vil definitivt gi spillet vårt en ny dimensjon. Jeg har beundret ham i lang tid, sier Hughes.

- Vil tilføre City noe spesielt
Arsenal-manager Arsène Wenger skryter av sin tidligere United-elev overfor Sky Sports.

- Vi kommer til å savne ham, men vi ønsker å fokusere på de spillerne som er hos oss. Vi ønsker han lykke til og takker han for alt han har gjort for klubben, sier Wenger, og legger til:

- Jeg er sikker på at han vil tilføre Manchester City noe spesielt.