Ingvild Snildal  (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Ingvild Snildal (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Snildal vil bane vei for rygg- og flysvømmere

Norge har aldri hatt verdensstjerner på rygg og brystøvelser i svømming. Det skal Ingvild Snildal gjøre noe med.

Ingvild Snildal er blant de heteste navnene i norsk svømming for tida. Rygg- og butterflyspesialisten har satt hele 45 norske rekorder i løpet av de tre siste årene.

- Jeg føler jeg har trent bedre enn noen gang dette året. Når jeg har holdt godt nivå på trening over lengre tid, så kommer resultatene av seg selv etter hvert. Det er veldig deilig, sier Snildal til TV 2 Sporten.

Ingen rygg- og flyfinaler
Hun satte rekordmange norske rekorder under NM i helga, men verken i EM, OL og VM har rygg og butterflysvømmere - som Snildal - noen medaljer. Norske svømmere har kun kommet til finalene på bryst- og crawløvelsene.

- Det har med at vi har bedre kultur på bryst både på dame- og herresiden. Og da blir det flere som svømmer det. Vi har aldri hatt noen verdensstjerner i rygg og butterfly, men det har vært målet nå de siste årene. Og nå kan vi få det til, sier landslagssjef Petter Løvberg.

- Sky is the limit
For nå vil Snildal bane vei og sparke ordentlig fra seg internasjonalt – første mål er finale i VM.

- I NM og etterpå har det føltes ganske bra. Så jeg håper jeg svømmer fort i VM også, sier Snildal.

- Ingvild har kjempepotensial. Hun har en kropp som er lagd for svømming, også er hun flink til å trene og ta de riktige valgene. The sky is the limit, som man sier, mener Sara Nordenstam, som tok bronse under OL i Beijing.

OL er det store målet
Det store målet er likevel OL om tre år.

- Jeg blir ikke skuffet hvis jeg ikke kommer til finalen i VM. Jeg har fortsatt ganske mange år å trene på. Det er ikke i dette VM'et at jeg skal slå gjennom som internasjonal svømmer, sier Snildal.