Sara Nordenstam  (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)
Sara Nordenstam (Foto: Markku Ulander/SCANPIX)

Kommer trolig ikke til å bruke superdrakten

Begge OL-medaljørene tror ikke de vil bruke de nye svømmedraktene på sine spesialøvelser under VM i Roma.

Etter at de nye draktene, som gir bedre oppdrift, ble godkjent, har det blitt satt flere og flere verdensrekorder.

Men de norske svømmerne er fortsatt skeptiske til å bruke den.

Superdrakter
- Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å bruke den. Jeg har ikke så lyst å bruke den før jeg er sikker på at den er godkjent, sier Ingvild Snildal til TV 2 Sporten, som vant kongepokalen under svømme-NM i helga.

De nye superdraktene ble først forbudt av FINA, det internasjonale svømmeforbundet, for så å bli godkjent ut året. I desember tar FINA den endelige beslutningen om svømmerne kan bruke draktene. Foreløpig er de bare lovlig ut 2009.

Dale Oen og Nordenstam kritiske
- Jeg er kritisk fordi hvis jeg først bruker den og svømmer fort, også blir de forbudt og da klarer jeg aldri å komme i nærheten av den tida igjen, sier Alexander Dale Oen.

- Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å bruke den. De helt nyeste draktene finnes bare helt ned til anklene, og jeg pleier å svømme med drakter til knærne. Hvis jeg bruker den, så blir det på en øvelse som 50 bryst eller noe, sier Sara Nordenstam.

Dale Oen tok sølv på 100 meter bryst i OL, mens Nordenstam tok en bronse på 200 meter bryst. De vil trolig ikke starte med superdraktene på spesialøvelsene sine i VM i Roma i slutten av juli.